Συνάντηση εργασίας για την πορεία έργων και μελετών στην Ανάφη

leontaritis sigalas iakobosroyssos anafi
admin
29/09/2016 13:08
 
 
 

Στον καθορισμό χρονοδιαγραμμάτων για τις παρεμβάσεις και τις δράσεις επί των έργων και των μελετών του δήμου Ανάφης, στον προγραμματισμό και την χρηματοδότηση των οποίων συμμετέχει η Περιφέρεια, προχώρησαν σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Ανάφης Ιάκωβος Ρούσσος και υπηρεσιακοί παράγοντες σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε.
Εκτός από τους κ.κ. Λεονταρίτη και Ρούσσο, παρόντες ήταν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Σιγάλας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων Αδαμαντία Συμεοπούλου και ο Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Αντώνης Λούβαρης.
Η συνάντηση επικεντρώθηκε κυρίως σε έργα, όπως η δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού, η επισκευή του Δημοτικού Σχολείου και του Περιφερειακού Ιατρείου, ενώ ένα ακόμη θέμα που τέθηκε ήταν αυτό της αποκατάστασης των επικίνδυνων σημείων στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, που προκλήθηκαν από τις κατολισθήσεις πλησίον του λιμανιού και η αναγκαιότητα σύνταξης σχετικής μελέτης για την υλοποίηση του έργου.

«Να τηρηθούν στο ακέραιο οι χρόνοι»
«Στόχος είναι να τηρηθεί στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου στις αρχές του επόμενου έτους να δημοπρατηθούν τα έργα στα οποία εμπλέκεται η Περιφέρεια (Πολυχώρος πολιτισμού και Δημοτικό Σχολείο)» δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης, προσθέτοντας πως σε ό,τι αφορά το Περιφερειακό Ιατρείο θα πρέπει να δοθούν κάποιες εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, για τις οποίες ο ίδιος δεν μπορεί να δεσμευθεί.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ταύτιση απόψεων και ικανοποίηση από πλευράς δημάρχου για την αγαστή συνεργασία της περιφερειακής αρχής και των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και την αμέριστη στήριξή τους στην επίλυση των προβλημάτων της Ανάφης.

(Visited 28 times, 1 visits today)