Υπεγράφη η σύμβαση για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Άνδρου

admin
12/02/2015 08:58
 
 
 

Η βελτίωση του οδικού δικτύου της Άνδρου, αλλά και η ταχύτερη δυνατή αποκατάστασή των ζημιών που προκάλεσαν τα πρωτοφανή έντονα καιρικά φαινόμενα είναι ο στόχος της σύμβασης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Η σύμβαση ανάθεσης έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου νήσου Άνδρου» έχει προϋπολογισμό 242.717,75 ευρώ και ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο σε διάστημα πέντε μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Το προς συντήρηση οδικό δίκτυο της Άνδρου (όπως καθορίστηκε με αρμόδιες αποφάσεις) αποτελείται από 6 διαδρομές:

1. Άνδρος (όριο σχεδίου πόλης χώρας) – Μεσαριά – Όριο οικισμού Δημοτικού Διαμερίσματος Γαυρίου (μέσω Πιτροφού – Σταυροπέδας, Παλαιόπολης και Μπατσίου).

2. Άνδρος (όριο σχεδίου πόλης χώρας) – Αποικία – Μπατσί (μέσω λιμένα Νημπορειού – Βουρκωτής και Άρνης, στην επαρχ. οδό 1).

3. Άνδρος (όριο σχεδίου πόλης χώρας) – όρμος Κορθίου (όριο σχεδίου πόλης Δημοτικού Διαμερίσματος) – Καππαριά – Σταυροπέδα, ως παρακαμπτήριος της επαρχιακής οδού 1.

4. Γαύριο (όριo οικισμού Δημοτ. διαμερίσματος) – Φελλός – Όρμος Βιταλίου (μέσω Μακροταντάλου – Αμμολόχου και Βιταλίου).

5. Γαύριο (όριo οικισμού Δημοτ. διαμερίσματος) – Άνω Γαύριο.

6. Μένητες – Κουμανή.

Σκοπός της εργολαβίας είναι η αποκατάσταση προβλημάτων στο παραπάνω οδικό δίκτυο του νησιού όπως αυτά προκύπτουν από τους τακτικούς αρμόδιους ελέγχους.

Προβλέπονται διάφορες εργασίες συντήρησης (χωματουργικές εργασίες, καθαρισμός και μόρφωση τάφρων, καθαρισμός οχετών και φρεατίων, άρσεις καταπτώσεων, επενδύσεις τάφρων με σκυρόδεμα επισκευές υφιστάμενων τοίχων και στηθαίων από λιθοδομή ή κατασκευές νέων τοίχων από λιθοδομή, ασφαλτοστρώσεις επί υφιστάμενης ασφάλτου και επούλωση φθορών σε μεμονωμένα σημεία, οριζόντια & κατακόρυφη σήμανση).

Οι ακριβείς θέσεις βρίσκονται στα παραπάνω περιγραφόμενα οδικά τμήματα και θα υποδειχθούν από την υπηρεσία κατά την έναρξη και κατά την κατασκευή του έργου.

(φωτό: enandro.gr)

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*