Με προϊσταμένους υπηρεσιών και Σύλλογο εργαζομένων στην Περιφέρεια συναντήθηκε ο Γ. Λεονταρίτης

admin
12/02/2015 13:41
 
 
 

Με τους Προϊσταμένους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, αλλά και τον Σύλλογο Εργαζομένων συναντήθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Η συνάντηση εργασίας με τους προϊσταμένους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας για τη συνεχή βελτίωση της διοικητικής λειτουργίας τους, με την εύρυθμη οργάνωση, την αναβάθμιση και λειτουργία των υπηρεσιών, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων του πολίτη, την αγαστή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, αλλά και θέματα αρμοδιοτήτων να είναι μερικά από τα ζητήματα που εξετάστηκαν.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της Περιφέρειας αναφέρθηκαν στο έργο που επιτελείται στους τομείς ευθύνης του καθενός, δεν παρέλειψαν όμως να αναφερθούν και στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους, λόγω της υποστελέχωσης.

Ο κ. Λεονταρίτης αναγνώρισε τυχόν αρρυθμίες που μπορεί να έχουν παρατηρηθεί, τόνισε όμως πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «βασική επιδίωξη μέσα απ’ αυτή τη συνάντηση,  ήταν να δοθεί η δυνατότητα μιας αμφίδρομης και γόνιμης ενημέρωσης, ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα την αναβάθμιση των υπηρεσιών και κατά συνέπεια την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, υπήρξε θετική διάθεση από όλες τις πλευρές για επίλυση των όποιων προβλημάτων, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.

Ο αντιπεριφερειάρχης έκανε γνωστό πως τέτοιες συναντήσεις εργασίες με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών θα καθιερωθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα  και κατέληξε με την επισήμανση ότι «αν δεν υπάρχει καλόπιστη και εποικοδομητική συνεργασία με τους Διευθυντές και τα στελέχη των υπηρεσιών, είναι δύσκολο να αποδώσεις σημαντικό έργο».

 

Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Π.Ε. Κυκλάδων

 

Η υποστελέχωση των Υπηρεσιών, η υπηρεσιακή κατάσταση των εργαζομένων, οι εκτός έδρας μετακινήσεις,  η αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του νησιώτικου χώρου και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών στις Περιφερειακές Ενότητες (πρώην Επαρχεία), το θέμα της καθυστέρησης της καταβολής του εκλογικού επιδόματος των εκλογών του περασμένου Μάιου, καθώς και η καθυστέρησης της έγκρισης του νέου οργανισμού της Περιφέρειας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Π.Ε. Κυκλάδων.

Ο κ. Λεονταρίτης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την άψογη συνεργασία και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν, παρά την ελλιπή στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, επαναδιατυπώνοντας την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει τα δίκαια – όπως τα χαρακτήρισε – αιτήματά τους και να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

«Η νέα Περιφερειακή Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα των εργαζομένων, εγκαινιάζοντας τακτικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που δυσχεραίνουν το έργο τους» δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης και συμπλήρωσε: «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησής μας επαναλάβαμε την απόφασή μας να συνδιεκδικήσουμε  τη λύση σε μια σειρά προβλημάτων που οφείλονται αποκλειστικά στην εμμονή του Αθηναϊκού κράτους να μην εφαρμόζει τη νησιωτικότητα, απαιτώντας την αποκέντρωση ως δικαίωμα των νησιωτών. Προς το σκοπό αυτό θα αγωνισθούμε για  τα αυτονόητα, μεταξύ των οποίων είναι η αποδοχή του πάγιου και διαρκούς αιτήματός μας για κατ’ εξαίρεση έγκριση προσλήψεων λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας  της Περιφέρειάς μας».

(Visited 50 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*