Νέα προσφυγή της Περιφέρειας για τα αιολικά πάρκα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο

admin
13/02/2015 08:10
 
 
 

Την ομόφωνη απόφαση η Περιφέρεια να στραφεί στη Δικαιοσύνη και να ακυρώσει την απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή (που συνεδρίασε στη Ρόδο), αποφάσισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αναθέσει μαζί με τους Δήμους Νάξου, Πάρου, Τήνου και Άνδρου σε νομικό γραφείο των Αθηνών την από κοινού κατάθεση στο ΣτΕ, αίτησης ακύρωσης της απόφασης του ΥΠΕΚΑ, για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων  εγκατάστασης αιολικών πάρκων, στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο.

 

Σύντομο ιστορικό

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη αίτηση ακύρωσης που κατατίθεται, με την πρώτη να έχει κατατεθεί στις αρχές του 2014 από τους προαναφερθέντες Δήμους και την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος, μετά τη διαπίστωση ότι η προσβληθείσα με αίτηση ακύρωσης απόφασή του στερείτο νόμιμης υπόστασης, την ανακάλεσε και εξέδωσε νέα απόφαση, όμοια σε περιεχόμενο, στις 18 Δεκεμβρίου 2014, την ακυρότητα της οποίας ζητούν εκ νέου σήμερα  οι Δήμοι και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Δήλωση Ζαννετίδη

Μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Φιλήμων Ζαννετίδης δήλωσε: «Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ομόφωνα αποφάσισε την άσκηση ένδικου μέσου που αφορά ακύρωση απόφασης του ΥΠΕΚΑ για έγκριση αιολικών σταθμών στα νησιά Νάξου, Πάρου, Τήνου και Άνδρου, στηρίζοντας με την απόφαση αυτή την προσπάθεια των Δήμων, προκειμένου να ακυρωθεί μια απόφαση που έχει να κάνει με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την διατήρηση της φυσικής αρχοντιάς των νησιών αυτών. Το ένδικο μέσο συνίσταται στην προσφυγή της Περιφέρειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης έγκρισης των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τέως Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη».

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*