Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχεται σφοδρός χιονιάς που θα πλήξει και τις Κυκλάδες

xionia aytokinito
admin
27/12/2016 19:40
 
 
 

Με χιόνια, πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις βοριάδες θα μας αποχαιρετήσει το 2016 σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και τα νησιά των Κυκλάδων που θα ντυθούν στα λευκά για να υποδεχτούν το 2017 …το οποίο θα φέρει θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν ακόμα και τα 10 μποφόρ!

Αναλυτικότερα:
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επιδείνωση θα παρουσιάσει από την Τετάρτη ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 ακόμα και 10 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Α. Χιονοπτώσεις σε ορεινές ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και βόρεια).
Β. Τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7-8 και πιθανόν 9 μποφόρ στο Ιόνιο και από το βράδυ σταδιακά και στο Αιγαίο.
Δ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βάρεια.

Από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου:

Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής). την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, οι οποίες το Σάββατο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ στο Αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή.
Γ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ολικός στα κεντρικά και τα βόρεια.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*