Γιάννης Ρούσσος: «Κρινόμαστε όλοι εκ του αποτελέσματος»

giannis royssos proedros epimelitirioy
admin
30/01/2017 10:02
 
 
 

Για την πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχε με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό μίλησε στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Ρούσσος.
Ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες του φορέα, κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να καταγραφεί η βούληση της Ελλάδας να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ωστόσο συμπλήρωσε ότι θα πρέπει και η κυβέρνηση, από την πλευρά της, να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
«Δεν έχει κλείσει για εμάς αυτό το θέμα» δήλωσε ο κ. Ρούσσος, τονίζοντας ότι στο μέλλον, μέσα από συνεχείς προσπάθειες, κάτω από διαφορετικές συνθήκες κι εφόσον η χώρα καταφέρει να ορθοποδήσει, υπάρχουν ελπίδες να επανέλθει το μειωμένο ΦΠΑ. Μάλιστα, επισήμανε ότι οι νησιώτες δεν θα πρέπει να αρκεστούν στα αντισταθμιστικά μέτρα που έχει ανακοινώσει ότι θα πάρει κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν να διεκδικούν δυναμικά και επίμονα την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών.
Όσον αφορά στο ακτοπλοϊκό (που ήταν ένα ακόμη θέμα που εξετάστηκε στη σύσκεψη), ο κ. Ρούσσος εξέφρασε την άποψη ότι «καμία κυβέρνηση και κανένας πολιτικός δεν είχε το πολιτικό θάρρος να προωθήσει το ακτινωτό σύστημα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η λογική των άγονων γραμμών που ισχύει σήμερα, είναι πλέον ξεπερασμένη.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη, υποστήριξε ότι ο υφυπουργός κ. Σαντορινιός έδειξε θέληση να παράξει έργο, καθώς ως νησιώτης βουλευτής, έχει γνώση κάποιων θεμάτων και δεν τα ακούει για πρώτη φορά, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «κρινόμαστε όλοι εκ του αποτελέσματος και όχι από τη θέληση για το αποτέλεσμα».
«Ο επιχειρηματίας καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες προβλήματα, γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι συσπειρωμένος στο Επιμελητήριο και τους κατά τόπους συλλόγους, με την όποια δυναμική έχουν αυτοί» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Ρούσσος, χωρίς να παραλείψει να αναφέρει τη δυσκαμψία του δημοσίου και τη γραφειοκρατία που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους επαγγελματίες και κατ’ επέκταση τους πολίτες. Τέλος, για τα POS επισήμανε ότι η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας θα δημιουργήσει προβλήματα στο να υιοθετηθεί η χρήση τους (π.χ. λόγω της ανυπαρξίας τραπεζών στα μικρά νησιά).

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*