Γραφείο ΟΑΕΕ στην Πάρο ζητά ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου

admin
19/02/2015 13:23
 
 
 

Τη δημιουργία γραφείου ΟΑΕΕ στην Πάρο ζητά εδώ και μία δεκαετία ο εμπορικός κόσμος της Πάρου και της Αντιπάρου, χωρίς να έχει εισακουστεί μέχρι στιγμής.

Το αίτημα αυτό μετέφερε στον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη ο έπαρχος Πάρου Κωνσταντίνος Μπιζάς, μέσω επιστολής που τους έστειλε, στην οποία επισημαίνει ότι «οι επαγγελματίες των νησιών μας συμβάλλουν στην Εθνική Οικονομία και απαιτούν ίση αντιμετώπιση και αξιόπιστες υπηρεσίες από την Πολιτεία».

Η επιστολή (η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στους βουλευτές του νομού, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Πάρου-Αντιπάρου και τα ΜΜΕ) έχει ως εξής:

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια του εγγράφου με α.π.24/5.2.2015 του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου- Αντιπάρου, σας μεταφέρω το αίτημα των επαγγελματιών των δύο νησιών για τη δημιουργία γραφείου του ΟΑΕΕ στην Πάρο.

Το παραπάνω αίτημα υποβάλλεται εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον από τους φορείς και τους συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου.

Την παρούσα στιγμή οι πλέον των 2.500 επαγγελματίες των νησιών μας είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Νάξο για την διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.

Βέβαια πρέπει να γνωρίζετε ότι η μετάβαση στην Νάξο μεταφράζεται σε χαμένες εργατοώρες και έξοδα μετακίνησης για τους ασφαλισμένους ειδικά στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα η υποστελέχωση του συγκεκριμένου γραφείου (εργάζεται μόνο ένας υπάλληλος) δεν επιτρέπει την εξυπηρέτηση των συμπατριωτών μας με αποτέλεσμα την αγανάκτηση και έντονη διαμαρτυρία τους.

Για τους παραπάνω λόγους ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου ζητάει την δημιουργία γραφείου του ΟΑΕΕ στο νησί της Πάρου και εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει μια θυρίδα εξυπηρέτησης.

Επειδή το παραπάνω αίτημα είναι χρόνιο, αλλά και δίκαιο, εκτιμώ ότι θα πρέπει να το εξετάσετε και να δώσετε την καλύτερη λύση.

Η συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα πρέπει να αποδεικνύεται με πράξεις.

Οι επαγγελματίες των νησιών μας συμβάλλουν στην Εθνική Οικονομία και απαιτούν ίση αντιμετώπιση και αξιόπιστες υπηρεσίες από την Πολιτεία.

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση.  

 

Ο Έπαρχος Πάρου

Κων/νος  Ν. Μπιζάς

 

*Οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός  κατέθεσαν αναφορά για τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων το έγγραφο του Έπαρχου της Πάρου Κων/νου Μπιζά της 12.02.2015 σχετικά με το αίτημα  για δημιουργία γραφείου του ΟΑΕΕ στην Πάρο.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*