Ν. Συρμαλένιος: «Τα γιγαντιαία αιολικά πάρκα δεν έχουν θέση στα νησιά»

syrmalenios syros
admin
10/03/2017 08:42
 
 
 

Υπέρ της αξιοποίησης των ΑΠΕ, με σεβασμό όμως στα όρια και τον χώρο της νησιωτικότητας, τάχθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που είχε η διοίκηση της ΔΕΗ με τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
«Τα μεγάλα, γιγαντιαία αιολικά πάρκα σε σχέση με τις νησιωτικές διαστάσεις δεν μπορούν να έχουν θέση στα νησιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, ο οποίος πρότεινε την «επιλεκτική τοποθέτηση αιολικών σταθμών με κάποιες μικρές μονάδες και ανάλογων διαστάσεων, διάσπαρτες σε κάποιες περιοχές σύμφωνα και με ένα χωροταξικό σχεδιασμό που θα συνάδει με τη διατήρηση της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς».
Όσον αφορά στο νεοσυνδεδεμένο σύστημα, ο κ. Συρμαλένιος εξέφρασε την άποψη ότι «θα επιφέρει ακόμη πιο θετικά, πολλαπλά αποτελέσματα, τόσο ως προς την αυξημένη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών στα νησιά, όσο και ως προς την αντικατάσταση ενεργειακών σταθμών που σήμερα δημιουργούν προβλήματα αυξημένης ρύπανσης», ενώ ζήτησε επίσης, να πληροφορηθεί σχετικά με το μερίδιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε σχέση με τη χρήση ΑΠΕ στη νησιωτική Ελλάδα γενικότερα.
Τέλος, ζήτησε να μάθει εάν θα αξιοποιηθούν και άλλες μορφές ενέργειας (π.χ. κυματική, ηλιακή, γεωθερμία κ.λπ.), που έχουν δυνατότητες ανάπτυξης και σε νησιωτικές περιοχές.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*