Αισιόδοξος, αλλά όχι εφησυχασμένος ο Γ. Λεονταρίτης για τη δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο στη Σύρο (video)

leontaritis studio 2
admin
21/03/2017 15:52
 
 
 

Για την πορεία του σχεδίου δημιουργίας μόνιμων κινηματογραφικών στούντιο στη Σύρο από παραγωγούς και σκηνοθέτες του Hollywood ενημέρωσε τα τοπικά ΜΜΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.

Προ ημερών, ο κ. Λεονταρίτης είχε μεταβεί στο Μαϊάμι, όπου συναντήθηκε με τον βραβευμένο Αμερικανό παραγωγό και σκηνοθέτη Steven Bernstein, εκπροσώπους των επενδυτών και την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Bernstein ανέλυσε λεπτομερώς το project με τίτλο «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο» που περιλαμβάνει την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου και την κατασκευή μόνιμων κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στο νησί.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Λεονταρίτης, η κ. Κουντουρά δήλωσε εντυπωσιασμένη από το σχέδιο που της παρουσιάστηκε και εξέφρασε ξανά την επιθυμία της να το στηρίξει. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, πρόκειται για ένα ακόμη πιο εμπλουτισμένο σχέδιο «με προοπτική», το οποίο θα καταστήσει τη Σύρο τόπο παραγωγής πολλών κινηματογραφικών ταινιών (σ.σ. υπολογίζεται 20-25 τον χρόνο), αξιοποιώντας την ασφάλεια που προσφέρει η περιοχή μας.

«Μάννα εξ ουρανού» η πρόταση
«Είναι “μάννα εξ ουρανού” αυτή η τόσο μεγάλη και σοβαρή επενδυτική πρόταση, που θα αλλάξει την τουριστική εικόνα της Σύρου, των Κυκλάδων και της Ελλάδας παγκοσμίως» τόνισε ο κ. Λεονταρίτης, ωστόσο επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο να επισπευστούν οι διαδικασίες για την ψήφιση του θεσμικού πλαισίου που σχετίζεται με τις οπτικοακουστικές παραγωγές, όπως ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά την εκτίμηση του, η ψήφιση του στη Βουλή αναμένεται στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.
Για τον λόγο αυτό, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει περαιτέρω επαφές με κυβερνητικά στελέχη, καλώντας ωστόσο όλους τους τοπικούς φορείς σε «συμπόρευση, συσπείρωση, συστράτευση και κοινό αγώνα» για την επίτευξη αυτού του στόχου.
«Διαισθάνομαι ότι, από πλευράς κυβέρνησης, θέλουν να προχωρήσει (σ.σ. η επένδυση). Είναι η μεγαλύτερη επενδυτική πρόταση των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα και μόνο θετικά στοιχεία έχει για όλους μας […] Όμως, αν καθυστερήσει κι άλλο το νομοσχέδιο, κινδυνεύει γιατί οι επενδυτές δεν θα περιμένουν επ’ άπειρον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταρίτης και πρόσθεσε ότι «οι τελικές αποφάσεις θα τεθούν στο σύνολο της κοινωνίας της Σύρου» που θα ενημερωθεί σχετικά και θα κληθεί να συμμετάσχει.

{youtube}6CoRb2H9lVs{/youtube}

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*