Τάσος Πετρόπουλος: «Διατηρούνται τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης στα νησιά»

petropoylos tasos
admin
24/03/2017 08:53
 
 
 

Τη διατήρηση των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης στα νησιά ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου.
Ο υφυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θα αναβαθμιστεί και θα ενισχυθεί η Διεύθυνση στη Σύρο, ενώ με την ανάπτυξη αποκεντρωμένων τμημάτων της κοινωνικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ σε Τήνο και Μύκονο θα υπάρξει ακόμη καλύτερη ενίσχυση των δομών. Ταυτόχρονα, θα διατηρηθούν τα γραφεία κοινωνικής ασφάλισης σε όποια νησιά υπήρχαν και – εφόσον μπορεί να υπάρξει επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό για στελέχωση – θα αναπτυχθούν και άλλες τέτοιες δομές Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης στα νησιά, για την «καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων στη νησιωτική χώρα» όπως είπε.
«Αυτή είναι η πολιτική μας και γι’ αυτόν τον λόγο προβλέπουμε στο σχετικό οργανόγραμμα, το οποίο δεν είναι το τελικό, αυτό που ίσως διαρρέει από τις υπηρεσίες, γιατί το έχουμε δώσει σε όλα τα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης, να μας πουν και αυτοί τη γνώμη τους. Είναι μία επεξεργασία που γίνεται και με τη συμμετοχή των στελεχών και υπαλλήλων του ΕΦΚΑ απ’ άκρου εις άκρον σε όλη τη χώρα. Δεν είναι, όμως, το τελικό» επισήμανε ο κ. Πετρόπουλος.
Τέλος, όσον αφορά στην Κέα (η οποία σήμερα εξυπηρετείται από το Λαύριο), ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι υπηρεσίες και οι δομές του ΕΦΚΑ στο Λαύριο θα ενισχυθούν και θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν το κυκλαδίτικο νησί.

Ν. Συρμαλένιος: «Αν καταργηθούν τα γραφεία, θα υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα»
Από την πλευρά του, ο κ. Συρμαλένιος έκανε αναφορά στις δυσάρεστες συνέπειες μιας ενδεχόμενης κατάργησης των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης, ταλαιπωρώντας τους κατοίκων των νησιών και αναγκάζοντας τους να μεταβαίνουν στις έδρες των τμημάτων ή των διευθύνσεων για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και χρόνο.
Ο βουλευτής επανέλαβε, επίσης, ότι τίθεται σαφώς υπέρ της ηλεκτρονικής κάλυψης των αιτημάτων των πολιτών, ωστόσο μέχρι την εφαρμογή των διαδικασιών ηλεκτρονικής συναλλαγής, θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση τους.

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*