Συνάντηση Λεονταρίτη με την Πρόξενο των ΗΠΑ στην Αθήνα

leontaritis aronson
admin
24/03/2017 09:46
 
 
 

Με την Αμερικανίδα πρόξενο στην Αθήνα Abigail Aronson συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.
Η Αμερικανίδα Πρόξενος επισκέπτεται τη Σύρο, ενόψει της επικείμενης εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει στο Επιμελητήριο Κυκλάδων την Παρασκευή 31 Μαρτίου το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, σχετικά με την ετοιμότητα αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσης και φυσικών καταστροφών, στα νησιά των Κυκλάδων.

Γ. Λεονταρίτης: «Ασφαλής τουριστικός ο προορισμός τα νησιά»
Ως προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Κυκλάδων, ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε την Αμερικανίδα Πρόξενο για το επίπεδο οργάνωσης και ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών (Περιφέρειας – Δήμων – Λιμενικού Σώματος – Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) και τη διαβεβαίωσε ότι τα νησιά αποτελούν έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό για το σύνολο των επισκεπτών τους, ενώ συνεχίζουν να προσελκύσουν το διεθνές τουριστικό ενδιαφέρον, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα.
Τόσο ο κ. Λεονταρίτης, όσο και η κα Aronson εξέφρασαν τη βούληση τους για τη διατήρηση και ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και υπογράμμισαν τη σημασία που αποδίδεται στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, της ασφάλειας, του πολιτισμού και του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε την Αμερικανίδα διπλωμάτη για τα έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στον τομέα των μεταφορών (δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στο Νότιο Αιγαίο), καθώς και για τις πρωτοβουλίες και τις στοχευμένες δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια με σκοπό την προώθηση του τουρισμού.
Ο κ. Λεονταρίτης δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί λεπτομερώς στη μεγάλη επενδυτική πρόταση των Αμερικανών παραγωγών του Hollywood αναφορικά με τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στη Σύρο.
Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα Πρόξενος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάπτυξη της Ελλάδας και ανέδειξε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα, ανανεώνοντας το ραντεβού της με τον κ. Λεονταρίτη για την ερχόμενη Παρασκευή.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*