Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της δημοτικής συγκοινωνίας

mini bus ermoypoli 1
admin
27/03/2017 17:11
 
 
 

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τηλεματικού συστήματος για τις αστικές μεταφορές (το οποίο θα περιλαμβάνει συστήματα πληροφόρησης του κοινού με χρήση προηγμένων μέσων) αποσκοπεί το έργο με τίτλο «Ολοκληρωμένο Τηλεµατικό Σύστημα Δημοτικών Συγκοινωνιών για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα με το ακρωνύμιο ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ», το οποίο εγκρίθηκε προς υλοποίηση από τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης.
Στην πρόταση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου συμμετείχε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης, σε συνεργασία με τους Δήμους Ρόδου και Θήρας, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού και το Ερευνητικό Κέντρο FREDERICK. Το έργο αυτό, μαζί με ακόμη 24 έργα, εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση στη 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, που έγινε στη Λεμεσό την προηγούμενη Τετάρτη.
Το έργο (με χρηματοδότηση ύψους 1.502.785,00 ευρώ) περιλαμβάνει τρεις φάσεις:
1. Εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής.
2. Προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού πεδίου και τηλεματικών οχημάτων.
3. Ανάπτυξη, έλεγχο και ολοκλήρωση των επιμέρους υποσυστημάτων και εφαρμογών σε ενιαία πλατφόρμα.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «η εξέλιξη αυτή είναι άκρως θετική για τον Δήμο», με πολλαπλά οφέλη, όπως «η μείωση του συνολικού κόστους διαχείρισης των συγκοινωνιακών υποδομών του Δήμου, η άρτια πληροφόρηση Ελλήνων και ξένων τουριστών και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους». Παράλληλα, «θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας, ενώ θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητά της».

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*