Στο Επιμελητήριο Κυκλάδων ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

epimelitirio papadimitrioy martios 2017
admin
29/03/2017 08:53
 
 
 

Το νομοσχέδιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών (το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε ασφαλιστικά ταμεία, Δ.Ο.Υ., τράπεζες και άλλους πιστωτές και προβλέπεται να ψηφιστεί μέσα στον Απρίλιο) και οι αλλαγές που επίκεινται στην επιμελητηριακή νομοθεσία ήταν τα βασικά θέματα της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου με τον πρόεδρο, τη διοικητική επιτροπή και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.
Ο κ. Παπαδημητρίου επισκέφθηκε για δεύτερη φορά από την αρχή του χρόνου (ανήμερα της 25ης Μαρτίου) την έδρα του φορέα στην Ερμούπολη, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του.

royssos papadimitrioy martios 2017

«Ευνοϊκός ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών»
Αναφορικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και την εντύπωση που έχει διαμορφωθεί ότι απευθύνεται σε μικρό αριθμό επιχειρήσεων, ο υπουργός υποστήριξε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά αντίθετα το συγκεκριμένο μέτρο θα δώσει τη δυνατότητα σε σημαντικό ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να υποβάλλουν αίτημα προς ένταξη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης θέματα που σχετίζονται με την τοπική ανάπτυξη (π.χ. τα αεροδρόμια της άγονης γραμμής, τα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, αλλά και τα εμπόδια που συναντά κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία από τις διαδικασίες του Υπουργείου Πολιτισμού), καθώς και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, για την οποία επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψιν τις δυσκολίες και κυρίως τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τέλος, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για το ότι, σε κάθε του επίσκεψη στο νησί έχει άμεση επικοινωνία με τον φορέα και ζητά να ενημερώνεται για τα θέματα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική επιχειρηματικότητα μέσα από τα εμπόδια και τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*