Ικανοποίηση Λεονταρίτη για την ένταξη έργων αποχέτευσης των Κυκλάδων στο ΕΣΠΑ 2014-2020

leontaritis studio 1
admin
19/04/2017 08:56
 
 
 

Την μεγάλη του ικανοποίηση για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» τριών έργων αποχέτευσης σε αντίστοιχα νησιά των Κυκλάδων (Σίφνο, Κέα και Σαντορίνη) εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.
Σύμφωνα με τον κ. Λεονταρίτη, «τα έργα αυτά, με την χρήση σύγχρονων τεχνολογικά μεθόδων, θα λύσουν οριστικά χρονίζοντα περιβαλλοντικά προβλήματα και θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες των νησιών, ενώ θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιοτική ανάπτυξη στα νησιά αυτά, εξυπηρετώντας τις τοπικές επιχειρήσεις, κυρίως ξενοδοχειακές και εστίασης».

Συνεργασία Περιφέρειας και δήμων
Όπως ανέφερε ο κ. Λεονταρίτης, παρά τα εξαιρετικά στενά χρονικά περιθώρια οριστικοποίησης των προτάσεων, η θετική αυτή εξέλιξη επιτεύχθηκε κατόπιν συνεργασίας της Περιφέρειας με τους δημάρχους Σίφνου, Κέας και Θήρας.
Όσον αφορά στα έργα των δήμων Σίφνου και Κέας, η πληθώρα δύσκολων τεχνικών θεμάτων και προβλημάτων διαδικασιών και αδειοδότησης, λύθηκαν με επιτυχία χάρις στη συμβολή των στελεχών της Περιφέρειας, ιδιαιτέρως των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού. Τα έργα αυτά – επισήμανε ο κ. Λεονταρίτης – δίνουν προηγμένες τεχνολογικές λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, για την περίπτωση της Σίφνου με τη διάθεση του επεξεργασμένου νερού για άρδευση φυσικής βλάστησης και για την περίπτωση της Κέας με τον συνδυασμό αποκατάστασης χώρου παλαιού λατομείου και τη χρήση μεμβρανών της πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας καθαρισμού.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*