Υδατοδρόμια, μεταφορικό ισοδύναμο και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο επίκεντρο της συνάντησης Λεονταρίτη – Σαντορινιού

leontaritis santorinios syrigos
admin
19/04/2017 21:13
 
 
 

Η υλοποίηση του έργου των υδατοδρομίων, η ανάγκη εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου και η βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη και τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, στη συνάντηση που είχαν χθες στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη.
Τον υφυπουργό συνόδευαν ο Συριανός κυβερνητικός βουλευτής του νομού Αντώνης Συρίγος και ο λιμενάρχης Σύρου Ιάκωβος Γκύζης.
Όσον αφορά το πρώτο θέμα, συζητήθηκε εκτενώς η επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην υλοποίηση των υδατοδρομίων. Σύμφωνα με τον Λεονταρίτη, οι όποιες καθυστερήσεις έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα δεν οφείλονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά στην έλλειψη νομοθετικού πλαισίου και στην αρνητική – σε πολλές περιπτώσεις – αντιμετώπιση του θέματος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Όπως δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα αλλάξει τον χάρτη των μεταφορών στο Νότιο Αιγαίο, ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων και γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι με την υλοποίηση του έργου φορείς να ταυτιστούν με τις “ταχύτητες” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Αναπτυξιακά έργα, τόσο μεγάλης εθνικής σημασίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύγχρονες πολιτικές αντιλήψεις και όχι ακολουθώντας τις απαρχαιωμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες του ελληνικού κράτους».
Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου για τις θαλάσσιες μεταφορές, δεδομένου ότι το δυσβάστακτο – πλέον – κόστος των εισιτηρίων για τους νησιώτες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον νησιωτικό χώρο, καθιστούν τα νησιά μη ανταγωνιστικά σε σχέση με άλλους νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας. Επίσης ζητήθηκε τόσο η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, όσο και η βελτίωση της ενδοκυκλαδικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών.
Τέλος ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τον υφυπουργό για τα έργα που εκτελούνται ή προγραμματίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*