Κατάληψη της Περιφέρειας από εργαζόμενους του Νεωρίου – Εξώδικο Λεονταρίτη στη διοίκηση του ναυπηγείου

katalipsi neorio perifereia 2
admin
09/05/2017 08:29
 
 
 

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην Ερμούπολη προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου του Νεωρίου, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την δραματική κατάσταση που βιώνουν, αλλά και ως τρόπο άσκησης πίεσης για την επίλυση της.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργοστασιακού Σωματείου, μαζί με πολλούς από τους εργαζόμενους εισήλθαν στο κτίριο της Περιφέρειας στην πλατεία Τσιροπινά και ενημέρωσαν τους υπαλλήλους ότι θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων τους.

katalipsi neorio perifereia 1
Τα αιτήματα των εργαζομένων, όπως οι ίδιοι τα διατύπωσαν, έχουν ως εξής:
1. Εξασφάλιση οφειλών όλων των εργαζομένων (μόνιμοι, έκτακτοι, συνταξιούχοι)
2. Διασφάλιση θέσεων εργασίας όλου του προσωπικού (τακτικοί, έκτακτοι)
3. Διασφάλιση εργαζόμενων και εγκαταστάσεων από ΔΕΗ, νερό, πυρασφάλεια
4. Άμεση κρατική παρέμβαση και λύση στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώς

leontaritis studio 2

Εξώδικο Λεονταρίτη στη διοίκηση του Νεωρίου
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης έκανε γνωστό ότι έστειλε εξώδικο στη διοίκηση του ναυπηγείου, προκειμένου – όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα cyclades24.gr – να προληφθεί ο κίνδυνος καταβύθισης των δύο δεξαμενών του ναυπηγείου από ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος.
Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο αντιπεριφερειάρχης επιτέθηκε στους υπαίτιους της σημερινής κατάστασης, χρεώνοντας κυρίως ευθύνες στη διοίκηση του Νεωρίου, ενώ δήλωσε ότι τόσο εκείνος, όσο και ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος θα σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους και στη διοίκηση, με την προϋπόθεση όμως να παρουσιάσει ένα σοβαρό πλάνο εξυγίανσης της επιχείρησης. Επιπλέον, πρότεινε να γίνει άμεσα σύσκεψη για το μέλλον του ναυπηγείου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και της διοίκησης.
(φωτό: cyclades24.gr)

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*