Νέα «πληγή» στο Νεώριο: Χωρίς νερό το ναυπηγείο

neorio 4
admin
02/06/2017 13:32
 
 
 

 

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και χωρίς νερό «πορεύεται» το ναυπηγείο του Νεωρίου, οι εργαζόμενοι του οποίου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του χώρου.
Με έγγραφο προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, το Εργοστασιακό Σωματείο τονίζει ότι η επανασύνδεση της υδροδότησης πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς η καθαριότητα είναι πλέον υποτυπώδης στους χώρους υγιεινής, ενώ ταυτόχρονα (και σε συνδυασμό με την διακοπή της ηλεκτροδότησης) δεν δύναται να λειτουργήσει το σύστημα και το δίκτυο πυρασφάλειας.
Για τους παραπάνω λόγους, οι εργαζόμενοι προτείνουν την εκ περιτροπής σύνδεση του νερού, τουλάχιστον τις πρωινές εργάσιμες ώρες.
Σημειώνεται ότι το έγγραφο του Σωματείου κοινοποιήθηκε, επίσης, στον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό και τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο του έχει ως εξής:

Προς: Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου
Κοιν.: Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Μαραγκό Γιώργο
Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Λεονταρίτη Γιώργο

Σε συνέχεια της ενημέρωσης σας για τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο Νεώριο, σας κάνουμε γνωστό ότι κρίνεται ΑΜΕΣΑ αναγκαίο να γίνει επανασύνδεση της υδροδότησης του ναυπηγείου για λόγους Υγιεινής και Ασφάλειας.
Το πρόβλημα αυτό (τρωκτικά, έντομα, δυσοσμία) διογκώθηκε τις δυο τελευταίες μέρες και λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων καθώς δεν είναι δυνατή η άντληση υδάτων από δεξαμενές, όπως και θάλασσας για καθαρισμό των χώρων υγιεινής. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι για να λειτουργήσει το σύστημα και το δίκτυο πυρασφάλειας πρέπει να υπάρχει υδροδότηση ή θάλασσα μέσω αντλιών και ηλεκτροδότησης, τα οποία δεν υπάρχουν.
Σε έσχατη περίπτωση, λόγω των υπέρογκων οφειλόμενων ποσών και της αδιαφορίας των ιδιοκτήτων να ανταπεξέλθουν, προτείνουμε να γίνεται η σύνδεση εκ περιτροπής και τουλάχιστον τις εργάσιμες πρωινές ώρες 7-3.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*