Διήμερη επίσκεψη Γιώργου Λεονταρίτη στη Μήλο

leontaritis katakombes 2017 3
admin
12/06/2017 16:43
 
 
 

Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου παρέστη στις θρησκευτικές και πνευματικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μήλο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας το περασμένο Σαββατοκύριακο για τον εορτασμό των Αγίων Πάντων και της μνήμης των κεκοιμημένων στις Ιερές Κατακόμβες του νησιού ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης.
Ο αντιπεριφερειάρχης παρέστη στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Αδάμαντα, όπου ο κ. Παυλόπουλος προέβη στην αποκάλυψη πλάκας με την οποία ανακήρυξε τη Μήλο ως Ιερά Νήσο και ακολούθως στην τελετή αναγόρευσης του σε επίτιμο δημότη Μήλου στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γεώργιος Ηλιόπουλος».

leontaritis katakombes 2017 1
Όπως δήλωσε ο κ Λεονταρίτης: «η ανάδειξη του ιδιαίτερου θρησκευτικού χαρακτήρα του νησιού και η προστασία των ιερών χώρων, των κειμηλίων και των θησαυρών που βρίσκονται σε αυτούς και ιδιαίτερα του μοναδικού ταφικού μνημείου των πρωτοχριστιανικών κατακομβών, ενισχύουν την εικόνα της Περιφέρειάς μας ως εστία διεθνούς πνευματικής ακτινοβολίας και καθιερώνουν τη Μήλο ως παγκόσμιο προσκυνηματικό κέντρο».

leontaritis katakombes 2017 2
Κατά την παραμονή του στο νησί ο αντιπεριφερειάρχης είχε, επίσης, συνεργασία με τον έπαρχο κ. Βενάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει του μεγάλου έργου οδοποιίας που θα ξεκινήσει άμεσα και αφορά στην ασφαλτόστρωση του κεντρικού οδικού άξονα του νησιού από τον Αδάμαντα έως την Πλάκα.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*