«Πράσινο φως» για την προκήρυξη του έργου αντικατάστασης του κεντρικού δικτύου ύδρευσης στην Παροικιά

limani paros
admin
17/07/2017 12:15
  •  
  •  
  •  

Ένα έργο που θα εξασφαλίσει την ομαλή υδροδότηση της Πάρου (ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης) πήρε το «πράσινο φως» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Πρόκειται για το έργο «Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου ύδρευσης Παροικιάς από δεξαμενή Αγίας Υπακοής έως δεξαμενή Αγίων Αναργύρων», στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Κώστος – Παροικιά Δήμου Πάρου», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.669.193,55 ευρώ, με την ΕΥΔ να προβαίνει στην έγκριση της διακήρυξης και της διαδικασίας προκήρυξης.
Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του υπάρχοντος κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού από την δεξαμενή στη θέση «Αγία Υπακοή» στον Κώστο, έως την δεξαμενή στη θέση «Άγιοι Ανάργυροι» στην Παροικιά της Πάρου, με αγωγούς συνολικού μήκους 7.500 μέτρων. Περιλαμβάνει, επίσης, εργασίες αρχαιολογικής παρακολούθησης των εκσκαφικών εργασιών για την διέλευση του αγωγού, πλησίον της αρχαίας πόλης της Παροικιάς.
Με την αντικατάσταση του δικτύου, θα βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εξυπηρέτηση των κατοίκων των παραπάνω περιοχών της Πάρου και θα εξοικονομηθεί μεγάλη ποσότητα ύδατος, καθώς ο υφιστάμενος αγωγός έχει μεγάλες απώλειες λόγω παλαιότητας και συχνών βλαβών.
Το παραπάνω έργο εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

(Visited 15 times, 1 visits today)