Αυξάνεται η χρηματοδότηση για τα έργα συντήρησης των σχολικών κτιρίων σε Κύθνο και Ανάφη

 
 
 

Κατά 20.000 ευρώ περίπου αυξάνεται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου η χρηματοδότηση που αρχικά είχε προβλεφτεί για έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων σε Κύθνο και Ανάφη, στο πλαίσιο των αντίστοιχων Διαβαθμιδικών Συμβάσεων που έχουν συναφθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τους Δήμους των δύο προαναφερόμενων νησιών.

Όσον αφορά στην Διαβαθμιδική Σύμβαση για την παραχώρηση αρμοδιότητας από τον δήμο Κύθνου προς την Περιφέρεια για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων», ο αρχικός προϋπολογισμός των 20.000 ευρώ, με την τροποποίηση που συνυπογράφουν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης, αυξάνεται στα 30.000 ευρώ.
Αντιστοίχως, όσον αφορά στην Διαβαθμιδική Σύμβαση για την παραχώρηση αρμοδιότητας από τον δήμο Ανάφης προς την Περιφέρεια για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων», ο αρχικός προϋπολογισμός των 15.000 ευρώ, με την τροποποίηση που συνυπογράφουν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ανάφης Ιάκωβος Ρούσσος, αυξάνεται στα 25.500 ευρώ.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Υπενθυμίζεται ότι η περιφερειακή αρχή κατόρθωσε να εξασφαλίσει μέχρι σήμερα κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων. Με τους επιπλέον πόρους που, για πρώτη φορά, εξασφαλίστηκαν, χρηματοδοτήθηκαν μέχρι το τέλος του 2017 65 έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*