Επίσκεψη Τσίπρα στη Σύρο: Τι περιλάμβανε η ατζέντα της κλειστής σύσκεψης με τον Γιώργο Μαραγκό

 
 
 

Αναπτυξιακά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος περιλάμβανε η ατζέντα της κλειστής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Σύρο.

Στη σύσκεψη παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η χρηματοδότηση νέων σημαντικών έργων υποδομής στην Σύρο, μεταξύ των οποίων η αποχέτευση των περιοχών Βάρης – Μ. Γιαλού, η αναβάθμιση του ΧΥΤΑ στην θέση Κοράκι και η μετατροπή του σε ΧΥΤΥ (με την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων), η μελέτη πλήρους επισκευής του Δημαρχιακού Μεγάρου, η αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ζαφείρη» και η ανακατασκευή του σταδίου στην περιοχή «Πευκάκια».
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επαναλειτουργία του ναυπηγείου του Νεωρίου (η οποία βρίσκεται στην τελική της φάση), στη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου και των Κυκλάδων, στη χρηματοδότηση έργων μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ειδικού Σκοπού και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου με στόχο την εξομοίωση του κόστους μεταφοράς των νησιωτών αλλά και των εμπορευμάτων με αυτό των κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας.

tsipras syros diasyndesi 4
Ο κ. Μαραγκός, τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, όσο και στην σύσκεψη που ακολούθησε παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και των μελών της κυβέρνησης, των τριών κυβερνητικών βουλευτών, εκπροσώπων τοπικών φορέων και των εργαζομένων του ναυπηγείου, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων της νησιωτικότητας, ενώ μετέφερε και την ικανοποίηση των δημάρχων των νησιών υπό την ιδιότητα του ως προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

tsipras syros diasyndesi 19

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*