«Ζωή» ξανά στο ναυπηγείο του Νεωρίου

 
 
 

Μετά από πολλούς μήνες, δεξαμενίστηκε σήμερα το πρωί στο ναυπηγείο του Νεωρίου το πρώτο πλοίο για επισκευή.

Το γεγονός χαιρέτισε, με δήλωση του, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, κάνοντας λόγο για σηματοδότηση της άμεσης και οριστικής επαναλειτουργίας του ναυπηγείου, το οποίο – όπως είπε – αποτελεί μια «εθνικής στρατηγικής σημασίας» βιομηχανική μονάδα. Επίσης, συνεχάρη τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του σωματείου τους «για τους αγώνες, την υπομονή και την επιμονή τους», επισήμανε ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα συνεχίσει να τους στηρίζει και ευχαρίστησε τον επενδυτή κ. Ξενοκώστα για τη δυνατότητα που έδωσε στη Σύρο «να ατενίζει το μέλλον της με χαμόγελο».
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Λεονταρίτη:
Ο πόνος, το άγχος και η αγωνία των εργαζομένων δίνουν τη θέση τους στη χαρά και την αισιοδοξία, αφού ο δεξαμενισμός του πρώτου πλοίου για επισκευή στο ναυπηγείο του Νεωρίου σηματοδοτεί ουσιαστικά την άμεση και οριστική επαναλειτουργία της μεγαλύτερης και εθνικής στρατηγικής σημασίας βιομηχανικής μονάδας στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Συγχαίρουμε τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση του Εργοστασιακού Σωματείου για τους αγώνες, την υπομονή και την επιμονή τους, που σήμερα δικαιώνονται. Συγχαίρουμε επίσης και όλους όσοι συντάχθηκαν μαζί τους από την πρώτη στιγμή, πιστεύοντας και παλεύοντας για τη διάσωση του ναυπηγείου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η κρίση επί προηγούμενης Διοίκησης (Μάιος 2016) στάθηκε αρωγός στον αγώνα των εργαζομένων και θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, ευχαριστεί τον κ. Πάνο Ξενοκώστα, χάριν στην πρόταση του οποίου η τοπική κοινωνία της Σύρου μπορεί να ατενίζει το μέλλον της με χαμόγελο.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*