«Σφράγισαν» την είσοδο του Γυμνασίου στο Εμπορειό της Σαντορίνης για να μην γίνει παρέλαση με Αλβανίδα σημαιοφόρο!

  •  
  •  
  •  

Σφραγισμένη με ηλεκτροσυγκόλληση και με λάδια ριγμένα μπροστά της βρήκαν την πόρτα του Γυμνασίου στο Εμπορειό της Σαντορίνης η διευθύντρια και οι καθηγητές ανήμερα της 25ης Μαρτίου, προκειμένου – όπως υποστηρίζει η ΕΛΜΕ Θήρας – να παρεμποδιστεί η πραγματοποίηση της παρέλασης με σημαιοφόρο μαθήτρια που κατάγεται από την Αλβανία.

Οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, προκειμένου να ανοίξουν την πόρτα, ωστόσο η μαθητική παρέλαση ματαιώθηκε και για λόγους ασφαλείας, έγινε μόνο κατάθεση στεφάνου. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και την 28η Οκτωβρίου.
Ανακοινώσεις, με τις οποίες καταδικάζουν απερίφραστα το γεγονός το οποίο «χρεώνουν» σε μέλη της Χρυσής Αυγής, εξέδωσαν η ΕΛΜΕ Θήρας, η Συντονιστική Επιτροπή Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήρας και το ΚΚΕ Θήρας, ενώ από την άλλη πλευρά, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου κάνει λόγο «για κομματικά παιχνίδια στην πλάτη των παιδιών», τονίζοντας ότι ο Σύλλογος βρίσκεται πάντα «δίπλα στα παιδιά, ανεξαρτήτου εθνικότητας».
Παραθέτουμε αυτούσιες τις ανακοινώσεις, προκειμένου να σχηματίσει ο κάθε αναγνώστης τα δικά του συμπεράσματα.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας
Η ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο τοπικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στην παρέλαση στο Εμπορείο δεν υπήρχαν απρόοπτα. Η ΕΛΜΕ επίσημα κάνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση για τα απρόοπτα που σημειώθηκαν:
*Το πρωί της 25ης Μαρτίου οι καθηγητές και οι Διευθύντρια του Γυμνασίου Εμπορείου βρήκαν την πόρτα του σχολείου σφραγισμένη με ηλεκτροσυγκόλληση και λάδια ριγμένα μπροστά σε αυτή ώστε να παρεμποδιστεί η πραγματοποίηση της παρέλασης με σημαιοφόρο μαθήτρια που κατάγεται από την Αλβανία. Οι εκπαιδευτικοί αντέδρασαν, έγινε κλήση της Πυροσβεστικής (συνημμένες φωτογραφίες), το σχολείο άνοιξε και συνόδευσαν τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες έως το χώρο κατάθεσης των στεφανιών. Ας σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου επιδοκίμασε την έστω και καθυστερημένη εμφάνιση του Γυμνασίου με χειροκροτήματα.
*Το κλίμα ασφαλώς χαρακτηριζόταν από ένταση που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των μαθητών οι οποίοι φοβισμένοι εγκατέλειψαν το χώρο του σχολείου.
* Για ακόμη μία φορά η αστυνομία παρά την έγκαιρη ενημέρωσή της και τις προηγούμενες ρητές διαβεβαιώσεις της, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.
Έτσι για ακόμη μία φορά οι μαθητές του Γυμνασίου Εμπορείου δεν παρέλασαν υπό την απειλή επεισοδίων.
Ως ΕΛΜΕ Θήρας και ως εκπαιδευτικοί είμαστε περήφανοι για όλες και όλους τους μαθητές/μαθήτριες ανεξαρτήτου θρησκείας και εθνικότητας και τους εκπαιδευτικούς και δηλώνουμε στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Εμπορείου ότι θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση και προστασία μας σε κάθε επίπεδο. Συγχαίρουμε το Σύλλογο Διδασκόντων για την ψύχραιμη στάση που επέδειξε και διασφάλισε ένα ήρεμο κλίμα αλλά και την προστασία των μαθητών του σχολείου.
Σε τέτοια φλέγοντα θέματα θα πρέπει να υπάρχει ειλικρινής διάλογος και επικοινωνία με όλη τη σχολική κοινότητα αφού στόχος των εκπαιδευτικών είναι η διαμόρφωση πολύπλευρης προσωπικότητας με βάση τις δημοκρατικές και αντιρατσιστικές αρχές. Σ’ ένα τέτοιο πεδίο αναφοράς, δεν έχουν θέση τακτικές διχασμού μιας σχολικής κοινότητας αφού κάθε άλλο παρά συντελεί στην προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μαθητών, πολύ περισσότερο εκείνων που προέρχονται από οικογένειες οικονομικών μεταναστών
Καταδικάζουμε κάθε έκφραση περιφρόνησης, μισαλλοδοξίας και φανατισμού και απαιτούμε σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία της σχολικής κοινότητας. Μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να αποτρέψουμε στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα εθνικισμού. Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας «την ελληνική παιδεία»».

 

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήρας
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν για δεύτερη φορά στο Εμπορείο Θήρας, καταδικάζουμε το σφράγισμα της πόρτας του Γυμνασίου Εμπορείου από αγνώστους με στόχο την παρακώλυση συμμετοχής του σχολείου στις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις.
Είναι απορίας άξιο πώς κανείς δεν είδε τίποτα σε κεντρικό σημείο του χωριού με συνεχή κίνηση, ούτε υπέπεσε τίποτα στην αντίληψη της αστυνομίας που βασικός της στόχος ήταν η πρόληψη και όχι η καταστολή.
Είναι απορίας άξιο ποια συμφέροντα υπηρετούν αυτοί που υποδαυλίζουν τη μισαλλοδοξία με στόχο να διχάσουν την τοπική κοινωνία και για άλλη μια φορά να καταφέρουν να φέρουν στο πανελλήνιο προσκήνιο με αρνητικά δημοσιεύματα το νησί μας.
Καλούμε όλους τους πολίτες του νησιού με την καθημερινή στάση μας να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία και να απομονώσουμε τέτοιου είδους πρακτικές και λογικές.

emporeio 25 martioy 2018 2

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Θήρας
Σήμερα, 25η Μάρτη, ημέρα τιμής των αγωνιστών που πολέμησαν για την Ελευθερία και με το αίμα τους δημιούργησαν το πρώτο Ελληνικό κράτος, οι «γνωστοί- άγνωστοι» σκόρπισαν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στο χωριό Εμπορείο Σαντορίνης. Κλείδωσαν σχολείο, τρομοκράτησαν μαθητές, προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς και κατέληξαν σε μια πρωτοφανή παρωδία παρέλασης. Όσο κι αν προσπάθησαν να το κρύψουν, τόσο η πολυήμερη προετοιμασία όσο και η σημερινή εφαρμογή της, αποκαλύπτει τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής στις οποίες κυριαρχεί η ρατσιστική και αντικομμουνιστική υστερία, η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, οι φωνές και απειλές προς κάθε κατεύθυνση.
Τη στιγμή που στην περιοχή μας αναπτύσσεται η τουρκική επιθετικότητα απέναντι στη χώρα μας με την προστασία του «συμμαχικού» ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των αστικών τάξεων της περιοχής, την ίδια στιγμή καταπατώνται τα δικαιώματα παιδιών που έχουν γεννηθεί και έχουν μεγαλώσει στη χώρα μας και έχουν αριστεύσει στο ελληνικό σχολείο. Οι ενέργειες που οξύνουν τον εθνικισμό -όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλη την περιοχή- στρέφονται ενάντια στους λαούς που δεν θα διστάσουν να τους αιματοκυλίσουν για το στρατηγικό έλεγχό της. Αυτό το ρόλο παίζει η Χρυσή Αυγή με όποιο προσωπείο κι αν παρουσιάζεται.
Η ουσιαστική απουσία της δημοτικής αρχής και δημοτικών συμβούλων εκλεγμένων από την περιοχή δείχνει ότι η μόνη αγωνία τους είναι η διατήρηση της εκλογικής τους πελατείας. Η αστυνομία παρά την παρουσία και τις διαβεβαιώσεις της, δεν κατάφερε για μια ακόμα φορά να παίξει το ρόλο της και να διασφαλίσει την παρέλαση. Καλούμε όλους τους κατοίκους του Εμπορείου και όλου του νησιού να πάρουν θέση και να απομονώσουν τις χρυσαυγίτικες μεθοδεύσεις με όποιο μανδύα εμφανίζονται κάθε φορά.
Η αποφασιστική στάση κάθε εργαζόμενου, κάθε νέου, κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του και τιμά έμπρακτα τους αγωνιστές της Ελευθερίας είναι αυτή που θα αποδυναμώσει τις ρατσιστικές κραυγές και θα απομονώσει τα φασιστοειδή και τους εκπροσώπους τους”.

 

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Εμπορείου Θήρας 

Εμπορείο 27/3/2018
Βαρύγδουποι τίτλοι, ψευδείς λεζάντες σε εκπομπές, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και για άλλη μια φορά κομματικά παιχνίδια στην πλάτη των παιδιών μας.
Οι δήθεν αντικειμενικοί κύριοι και κυρίες του ΚΚΕ οι οποίοι βάφτισαν ένα ολόκληρο χωριό ρατσιστές και χρυσαυγίτες, που βαυκαλίζονται ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα , ας μας πούνε κι εμάς ποιοι είναι επιτέλους οι γνωστοί και ποιοι οι άγνωστοι που αμαύρωσαν «όπως λένε» την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής, διότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι που ήμασταν εκεί, για να καμαρώσουμε τα παιδιά μας στην παρέλαση, είδαμε άλλα.
Ναι, η πόρτα του σχολείου μας ήταν κλειδωμένη και οξυγονοκολλημένη για να μην μπούμε μέσα… δεν κλείδωσε ΚΑΝΕΙΣ μέσα στο σχολείο μαθητές και καθηγητές!!!
Ως Σύλλογος Γονέων καταδικάσαμε το γεγονός απ’ το πρώτο λεπτό και ζητήσαμε να έρθει ένας γονιός για να μας ανοίξει και να μπούμε να παραλάβουμε την σημαία…. αλλά ΚΑΠΟΙΟΙ για δικούς τους λόγους δεν ήθελαν (εξ ‘ου και οι φωτογραφίες με τους πυροσβέστες να ανοίγουν την πόρτα του σχολείου μας και οι ψευδείς λεζάντες από κάτω… σε εκπομπή που είδαμε σήμερα το πρωί).
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου απ’ την πρώτη στιγμή ήταν αρωγός και παρών στο σχολείο για να προστατέψει και να προφυλάξει τα παιδιά απ την οποιαδήποτε παρενόχληση μπορεί να είχαν εκείνη την ημέρα. Υπεύθυνοι για την προστασία των παιδιών μας είμαστε εμείς οι γονείς, ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας… ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.
Οι μόνοι που προκάλεσαν με την συμπεριφορά τους εκείνη την ημέρα ήταν τα μέλη της ΕΛΜΕ και του ΚΚΕ οι οποίοι ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν κομματικά και συνδικαλιστικά οφέλη παραβρίσκονται σε εκδηλώσεις του χωριού.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας για άλλα θέματα, δεν είδαμε κανέναν κύριο ή κυρία απ αυτούς να έρθει να μας συμπαρασταθεί και να φωνάξει… ΓΙΑΤΙ άραγε;
Καταδικάζουμε ως Σύλλογος Γονέων την οποιαδήποτε παρουσία κομμάτων ή συνδικαλιστών (οποιασδήποτε παράταξης) στο σχολείο μας, με σκοπό τους τα πολιτικά παιχνίδια.
Σας θέλουμε κοντά μας ΜΟΝΟ ουσιαστικά και μακριά από κομματικές ή πολιτικές σκοπιμότητες.
Εμείς δεν θα γίνουμε αρωγοί σας σε αυτό… να πάτε αλλού, ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ.
Όλοι μας είμαστε δίπλα στα παιδιά, ανεξαρτήτου εθνικότητας, οφείλουμε να τα προστατέψουμε και να σταθούμε δίπλα τους και αυτό πράξαμε ως σύλλογος.
Η διεύθυνση του Γυμνασίου, μετά την αποχή του συνόλου των παιδιών από την παρέλαση και με την παρουσία μόνο τριών εξ αυτών, αποφάσισε να αποχωρήσει από την παρέλαση.
Ωστόσο πραγματοποιήθηκε παρέλαση στο χωριό μας από το Δημοτικό Σχολείο και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.
Στο χωριό υπήρχε μια διάχυτη ένταση και αναστάτωση εκείνη την ημέρα, όμως με την βοήθεια του Δήμου, της Τοπικής Κοινότητας και της Αστυνομίας του νησιού μας κύλισαν όλα ομαλά και τους ευχαριστούμε θερμά όλους για την πολύτιμη βοήθειά τους.

(Visited 15 times, 1 visits today)