Ανάπλαση της πλατείας Κάτω Μεριάς στην Κέα, με την συνδρομή της Περιφέρειας

 
 
 

Σχεδόν 175.000 ευρώ είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανάπλασης της πλατείας Κάτω Μεριάς στην Κέα, για το οποίο υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του δημάρχου Κέας Γιάννη Ευαγγέλου.

Βάσει της προγραμματικής σύμβασης, η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά τον Δήμο με τη χορήγηση χρηματοδότησης από ιδίους πόρους της ΠΕ Κυκλάδων. Επιπλέον, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη δημοπράτηση του έργου και την επίβλεψή του, σε συνεργασία με τον δήμο Κέας.
Το έργο αποσκοπεί στην ανάπλαση της πλατείας Κάτω Μεριάς για τη δημιουργία ενός ζωτικού υπαίθριου χώρου που θα ικανοποιεί τις πνευματικές, καλαισθητικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των κατοίκων της Κέας και των επισκεπτών της, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού.
Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας με τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, κατασκευή καθιστικών, σκεπασμένο χώρο-πέργκολα για την οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών χρήσεων, ελεύθερο χώρο για τη δυνατότητα εκδηλώσεων, καθώς επίσης και διαδρομή πρόσβασης φόρτωσης – εκφόρτωσης ΙΧ, που θα χαρακτηρίζεται ως πεζόδρομος ελαφριάς κυκλοφορίας οχημάτων.
Η προγραμματική σύμβαση έχει χρονική διάρκεια 24 μηνών από την ημέρα της υπογραφής της.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*