Θετικά τα μηνύματα από την επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη στη Σύρο

 
 
 

Το ενδιαφέρον της Κίνας τόσο για τη Σύρο, όσο και για την ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων διατύπωσε ο Πρέσβης Ζou Xiaoli κατά την επίσημη διήμερη επίσκεψη του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του (μέλος του Διπλωματικού Σώματος της Πρεσβείας) και συνεργάτες του, ο κ. Xiaoli είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης και αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου Γιώργο Μαραγκό, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Δούναβη και τον Γ.Γ. του Δήμου Αλέξη Τσιάντη, με τους οποίους συζήτησε θέματα σχετικά με τους τομείς των επενδύσεων, της ενέργειας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της προώθησης τοπικών προϊόντων της Σύρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων στην αγορά της Κίνας.

kinezos presbis syros 2

Επίσης, αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία που έχει για την Κίνα η εγκατάσταση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά (ως κόμβο για την προώθηση των προϊόντων της στην ευρωπαϊκή αγορά), ενώ τόνισε και τη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Σύρου από εμπορικής άποψης, προσδοκώντας στη δημιουργία συνεργειών και αναπτυξιακών ωφελειών.

 

kinezos presbis syros 3

Ξεναγήσεις σε εγκαταστάσεις και σημεία ενδιαφέροντος
Ο κ. Πρέσβης επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στον Υποσταθμό Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Σύρου με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό δίκτυο, για τον οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επισημαίνοντας ότι η εταιρία κινεζικών συμφερόντων “State Grid China” συμμετέχει με υψηλό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ ως στρατηγικός επενδυτής.
Παράλληλα, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης προγραμμάτισε εντός της ημέρας ξενάγηση του κ. Πρέσβη και των συνεργατών του σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος της Σύρου, συνοδεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σημειώνεται ότι – στο πλαίσιο προβολής του νησιού στην αγορά της Κίνας – ο κ. Χiaoli απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να παραστεί αντιπροσωπεία του δήμου Σύρου-Ερμούπολης τόσο στην Παγκόσμια Έκθεση “China International Import Expo 2018” στη Σαγκάη, όσο και στην Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα για τον προγραμματισμό και την περαιτέρω επεξεργασία δράσεων αναφορικά με τους παραπάνω τομείς.

kinezos presbis syros 4

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*