330.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση όψεων του δημαρχιακού μεγάρου της Σύρου

 
 
 

Επιχορήγηση, συνολικού ποσού 330.000 ευρώ, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αποκλειστικά για την αποκατάσταση όψεων του ιστορικού Δημαρχιακού Μεγάρου στη Σύρο.

Ο υπουργός προχώρησε στην απόφαση αυτή, ανταποκρινόμενος στην πρόταση χρηματοδότησης που υπέβαλε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η οποία περιλάμβανε και το τεχνικό δελτίο με την πρόταση της σκοπιμότητας εκπόνησης και την προεκτίμηση αμοιβής μελέτης, όπως αυτές συντάχθηκαν και θεωρήθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.
Η χρηματοδότηση του ανωτέρω ποσού θα γίνει απολογιστικά, σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠΕΣ, σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2003ΣΕ05500005 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού της Χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Ευχαριστίες από τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης
Ως «το πρώτο βήμα, προκειμένου το εμβληματικό δημαρχείο της Ερμούπολης, ένα κτίριο – κόσμημα του νησιού, αλλά και της χώρας, ανεκτίμητης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας με παγκόσμια ακτινοβολία, να αποκατασταθεί στο πρότερο αρχιτεκτονικό του κάλλος» χαρακτήρισε την «εξαιρετικά σημαντική αυτή έκβαση» ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Υπενθυμίζεται ότι, για το θέμα αυτό, είχε υπάρξει συνάντηση τον προηγούμενο μήνα μεταξύ του δημάρχου κ. Μαραγκού και του υπουργού κ. Σκουρλέτη, τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά ο δήμος. Ευχαριστίες απηύθυνε, επίσης, στον ειδικό συνεργάτη του υπουργού κ. Ρουσιά και τα εμπλεκόμενα στελέχη του Υπουργείου, στους κυβερνητικούς βουλευτές των Κυκλάδων κ.κ. Συρίγο, Συρμαλένιο και Μανιό, καθώς και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*