Με «άρωμα» Ευρώπης η απάτη που έχει βάλει στο στόχαστρο κυκλαδίτικες επιχειρήσεις

 
 
 

Αποδέκτες επιστολής – η οποία επιτακτικά προκρίνει την εγγραφή σε κάποιο υποτιθέμενο ευρωπαϊκό μητρώο επιχειρήσεων – έχουν γίνει αρκετές επιχειρήσεις των Κυκλάδων, με την προϋπόθεση όμως ότι θα καταβάλλουν ένα αρκετά υψηλό τίμημα.

Δεν είναι γνωστό αν κάποιοι επιχειρηματίες έπεσαν θύμα αυτής της απάτης με «άρωμα» Ευρώπης, ωστόσο η οδηγία που δίνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων προς τα μέλη του είναι να αγνοήσουν την συγκεκριμένη επιστολή.
Παράλληλα, κάνει γνωστό ότι εταιρεία με την επωνυμία “EU Business Register” χρησιμοποιεί αυτόν τον τίτλο για να δημιουργήσει σύγχυση με το Ευρωπαϊκό Μητρώο Επιχειρήσεων (European Business Register http://www.ebr.org/). Η εταιρεία (EU Business Register) αποστέλλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και επιστολές σε εταιρίες, με σκοπό την δήθεν δωρεάν εγγραφή τους σε ένα μητρώο επιχειρήσεων. Στο έντυπο, όμως, που αποστέλλεται στις εταιρίες προς συμπλήρωση, αναφέρεται ότι πρόκειται για τριετή συνδρομή, με ετήσιο τέλος 995 ευρώ και αυτόματη ανανέωση εάν ο συνδρομητής δεν ακυρώσει εγκαίρως τη συνδρομή.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων εφιστά την προσοχή σε όλους τους επιχειρηματίες, καθώς υπάρχει η πιθανότητα – εκτός από αυτή την εταιρεία – να υπάρχουν και άλλες με παρόμοιες επωνυμίες, οι οποίες να αποστέλλουν τέτοιου είδους παραπλανητικές επιστολές, συμβουλεύοντας τους να μην λαμβάνουν υπόψη τους τέτοιου είδους επιστολές και να μην απαντούν σε αυτές.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*