Σε Μύκονο και Δήλο ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα

 
 
 

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε από τη Μύκονο ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli, ο οποίος έμεινε εντυπωσιασμένος τόσο από τον αρχαιολογικό θησαυρό της Δήλου, όσο και από τον παραδοσιακό οικισμό της Μυκόνου, όπου ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο του νησιού Κωνσταντίνο Κουκά.

Ο κ. Xiaoli είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο ιστορικό νησί της Δήλου από την επαγγελματία ξεναγό Αμαρυλλίδα Γρυπάρη, ενώ επισκέφθηκε την Έκθεση “Vanity” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου, το Ναυτικό Μουσείο και το Μουσείο της Λένας.

kinezos presbis aprilios 2018 3

 

Συνεργασία σε τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο
Τον Πρέσβη της Κίνας υποδέχτηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο Μυκόνου ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι και μέλη της δημοτικής αρχής.
Εκεί ο κ. Κουκάς και ο κ. Xiaoli συζήτησαν εκτενώς για την Αμφικτυονία των αρχαίων ελληνικών πόλεων, αλλά και για το ενδεχόμενο διασύνδεσης – ένταξης στο δίκτυο αρχαίων κινεζικών πόλεων, στο πλαίσιο της «ελληνοκινεζικής φιλίας».

kinezos presbis aprilios 2018 1
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφημιστεί στην Κίνα ο ειδικός προορισμός της Δήλου, ιδίως για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο και Φεβρουάριο – Μάρτιο, κατά τους οποίους οι Κινέζοι λαμβάνουν ως επί το πλείστον τις άδειές τους.

kinezos presbis aprilios 2018 4
Οι μακραίωνες ιστορικές και πολιτιστικές καταβολές των δυο λαών, αλλά και ο – παγκόσμιας εμβέλειας – αρχαιολογικός θησαυρός της Δήλου αποτελούν τα κοινά σημεία αναφοράς για την ανάπτυξη της συνεργασίας με την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου της Μυκόνου.

kinezos presbis aprilios 2018 5
Κατά το κλείσιμο της ιστορικής συνάντησης του δημάρχου Μυκόνου με τον κ. Xiaoli, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Κουκά και τη δημοτική αρχή να επισκεφθούν την Κίνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επαφές με σημαντικούς παράγοντες του πολιτικού και επιχειρηματικού βίου, αλλά και με παγκόσμιους κολοσσούς της τουριστικής βιομηχανίας.

kinezos presbis aprilios 2018 6

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*