Παρέμβαση Κουκά στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

 
 
 

Σε δύο άξονες κινήθηκε η παρέμβαση του δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά στη Συνεδρία για τα πολιτισμικά αγαθά και τις αθλητικές υποδομές, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που έγινε στη Ρόδο.

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου και των υφυπουργών Κωνσταντίνου Στράτη και Γιώργου Βασιλειάδη, ο κ. Κουκάς αναφέρθηκε εκτενώς στο σημαντικό έργο που επιτελείται στο νησί στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, αλλά και στην ανάγκη στήριξης από πλευράς Πολιτείας για την υλοποίηση έργων μεγάλου προϋπολογισμού σε Μύκονο και Δήλο, με τα οποία συμφώνησε και δεσμεύτηκε η κ. Κονιόρδου.
Ο κ. Κουκάς αναφέρθηκε στη σημαντική επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (προερχόμενα από δημοτικούς πόρους) που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 3,5 χρόνια από την παρούσα δημοτική αρχή τόσο στο επίπεδο δημιουργίας, ανακαίνισης ή συντήρησης έργων υποδομών, όσο στη διοργάνωση σημαντικών εκθέσεων, ημερίδων και αθλητικών δρώμενων (π.χ. ανακαίνιση μουσείων, Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες), τα οποία και αναγνώρισε δημοσίως η κ. Κονιόρδου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος Μυκόνου στην άριστη συνεργασία της δημοτικής αρχής με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, η οποία έχει αποφέρει σημαντικούς καρπούς (βλ. διεθνής έκθεση Vanity).

Κατάθεση προτάσεων για τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου
Ο κ. Κουκάς δεν παράλειψε να αναφερθεί και σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Μυκόνου λόγω νησιωτικότητα, αλλά και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ζητώντας από την κ. Κονιόρδου την έμπρακτη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Δήλου, στην ανεμπόδιστη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου και στο σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης (λόγω κατάργησης του ειδικού επιδόματος που λάμβαναν οι εργαζόμενοι του υπουργείου που διέμεναν ή μετακινούνταν καθημερινά από τη Μύκονο προς τη Δήλο), ενώ πρότεινε και τη θέσπιση επιδόματος δρομολογίου (για τη χρήση πλοίου από Μύκονο για Δήλο).
Σε ό,τι αφορά στο μείζον θέμα που προέκυψε το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχετικά με την παραλία της Φτελιάς και μια σειρά άστοχων ενεργειών των συναρμόδιων υπουργείων, ο δήμαρχος Μυκόνου επανέλαβε την πάγια απόφαση της δημοτικής αρχής – που έχει υπερψηφιστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο – και η οποία είναι αντίθετη σε οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευσης της παραλίας της Φτελιάς.
Από την πλευρά της, η κ. Κονιόρδου δεσμεύτηκε να εξετάσει την πρόταση του κ. Κουκά για θέσπιση επιδόματος δρομολογίου, αλλά και για προγραμματισμό ειδικής συνάντησης, με βασικό θέμα την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Δήλου.
Σημειώνεται ότι τόσο η υπουργός Πολιτισμού, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην Δήλο και την πολιτιστική της σημασία.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*