Τεχνική σύσκεψη για μελέτες και έργα υποδομής της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου

 
 
 

Η πορεία των (υπό υλοποίηση ή υπό ένταξη) έργων υποδομής, καθώς και των μελετών για έργα που θα γίνουν στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου απασχόλησε την τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο έπαρχος Μήλου Νίκος Βενάκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Αντώνης Λούβαρης και ο προϊσταμένος του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων Λουκάς Καραδήμας.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης:

Για τη Μήλο εξετάστηκαν:
1. Η πορεία επικαιροποίησης της μελέτης για το λιμάνι Πολλωνίων, την οποία έχει αναλάβει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, προκειμένου το αμέσως προσεχές διάστημα, το έργο να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
2. Οι εξελίξεις που αφορούν στην, υπό σύνταξη, μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου από Αδάμαντα προς αεροδρόμιο και από Παράσπορο έως τη διασταύρωση Μουράτου.
3. Το στάδιο των διαδικασιών ανάθεσης της μελέτης οδοποιίας του επαρχιακού δρόμου Αγίας Μαρίνας – Αγίου Ιωάννου, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων.

Για την Κίμωλο αποφασίστηκε:
1. Η επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου οδοποιίας προς την περιοχή Πράσσα.
2. Έγινε ενημέρωση για την μελέτη επέκτασης του ΧΥΤΑ του νησιού, εν αναμονή των τευχών δημοπράτησης προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο το ταχύτερο δυνατό.

Για τη Σέριφο συζητήθηκαν:
1. Η επίσπευση των διαδικασιών δημοπράτησης για την προσθήκη αίθουσας στο Δημοτικό Σχολείο.
2. Η ασφαλτόστρωση τμήματος οδού προς το φράγμα της Σερίφου και του περιβάλλοντος χώρου του σφαγείου.
3. Η έγκριση της μελέτης αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση Παχύ του Δήμου Σερίφου, με έγκριση του αρχικού προϋπολογισμού του έργου από τις 260.000,00 στα 340.000,00 ευρώ εξαιτίας της μεταβολής του Φ.Π.Α. και της οριστικοποίησης του έργου.

Για τη Σίφνο αποφασίστηκε:
1. Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου για την υλοποίηση του έργου που αφορά στην αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής του Πλατύ Γιαλού.
2. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου από τη θέση «Πλακωτό» έως Πλατύ Γιαλό.
3. Η διαπλάτυνση του γεφυριού στο δρόμο Απολλωνίας – Καμαρών στη θέση «Άγιος Νικόλαος Πηγής».
4. Συζητήθηκε η ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου της αποχέτευσης των κεντρικών οικισμών του Δήμου Σίφνου, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η προέγκριση της δημοπράτησης δικτύων αποχέτευσης των ως άνω οικισμών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Βενάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση όλων των συμμετεχόντων να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των διαδικασιών που θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη υλοποίηση των προαναφερόμενων έργων. Επίσης, αναφέρθηκε στη στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου προς τα νησιά, παρά τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, γεγονός που – όπως είπε – «υποδηλώνει την πρόθεσή μας να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες των δημοπρατήσεων, να έχουμε γρήγορα αναδόχους, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα».

(Visited 36 times, 1 visits today)