Στο Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου

 
 
 

Τη συμμετοχή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, καθώς και ακόμη εννέα Λιμενικών Ταμείων (Θήρας, Κω, Λέσβου, Μήλου, Μυκόνου, Πύργου, Ρεθύμνου, Νοτ. Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο και Χανίων) έκανε δεκτή η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), η οποία αποτελεί εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αντικείμενο την αντιμετώπιση και προώθηση όλων των θεμάτων που αφορούν στους λιμένες, μέσα στο πλαίσιο της ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας.

Μετά την ένταξη των επιπλέον δέκα μελών και κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, διενεργήθηκαν εκλογές για την ψήφιση δύο ακόμη μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο από τους εκπροσώπους των Οργανισμών Λιμένων. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ικανοποιητικά για τη Σύρο, αφού το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (με εκπρόσωπό του τον πρόεδρο Δημήτρη Κοσμά και αναπληρωματικό μέλος τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φραγκίσκο Βακόνδιο) αναδείχθηκε πρώτο, αποσπώντας 19 ψήφους σε σύνολο 24 ψηφισάντων. Ακολούθησαν ο Πύργος με 12 ψήφους, η Ρόδος με 8 ψήφους, η Θήρα με 3 ψήφους και η Μήλος με 1 ψήφο.
Μετά την ψηφοφορία, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου αποτελεί πλέον ένα από 15 μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ, γεγονός που εξασφαλίζει τη συμμετοχή της Σύρου στην περιφερειακή ανάπτυξη της λιμενικής πολιτικής και τη δημιουργία εύρωστων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων. Από την πλευρά του, ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης συνεχάρη θερμά τον κ. Κοσμά για την πολύ σημαντική, αλλά και τιμητική εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΛΙΜ.Ε.
Σημειώνεται ότι έως τώρα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΛΙΜ.Ε συμμετείχαν 13 Οργανισμοί Λιμένων και πιο συγκεκριμένα: Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Βόλου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Πάτρας και Ηρακλείου.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*