Υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

 
 
 

ypoyrgoi 1

Συναντήσεις με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο Κυκλάδων με αφορμή την παρουσία τους στη Σύρο για το 15ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στις Κυκλάδες.

Την Τρίτη 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, ενώ την Τετάρτη 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης Νίκο Παππά και τον Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιο Ράλλη, καθώς και με τον Γ.Γ. Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή και τον Γ.Γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη.
Σε όλες τις συναντήσεις, από πλευράς Επιμελητηρίου, συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιάννης Ρούσσος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μεγάλος αριθμός στελεχών.

ypoyrgoi 2 pirtsiolas
Η συνάντηση με τον κ. Πιτσιόρλα (στις αρμοδιότητες του οποίου συμπεριλαμβάνονται τα Επιμελητήρια της χώρας) εκκρεμούσε σε συνέχεια αιτήματος του Επιμελητηρίου και τελικά πραγματοποιήθηκε στη Σύρο με αφορμή το Περιφερειακό Συνέδριο, ενόψει και των επικείμενων αλλαγών που αφορούν στην επιχειρηματικότητα. Από πλευράς Επιμελητηρίου Κυκλάδων είχε γίνει σε βάθος προετοιμασία, ενώ στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν και οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μανιός, Συρίγος και Συρμαλένιος.
Αρχικά συζητήθηκαν αναπτυξιακά θέματα που αφορούν στον νομό Κυκλάδων, ενώ στη συνέχεια ο υφυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις υποδομές και τις κυριότερες δράσεις του φορέα, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι του νομού εξαιτίας της νησιωτικότητας και των πολυεπίπεδων προεκτάσεων που τη συνοδεύουν.
Ακολούθησε εκτενής συζήτηση σχετικά με τον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας των Επιμελητηρίων, με τον κ. Πιτσιόρλα να ζητά την αποστολή υπομνήματος με τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων αναφορικά με τη βελτίωση των υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), Υ.Μ.Σ. (Υπηρεσία Μίας Στάσης) και Κ.Υ.Ε. (Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων). Ο υφυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, αντάλλαξε απόψεις σε θέματα επιχειρηματικότητας, ενώ ταυτόχρονα, ζήτησε τη συνεργασία του Επιμελητηρίου όπου αυτή χρειάζεται.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα του Νεωρίου, για το οποίο ο κ. Ρούσσος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Πιτσιόρλα για τη συμβολή του στις εξελίξεις αναφορικά με το ναυπηγείο και για τη μέχρι τώρα συνεργασία στο θέμα αυτό.

ypoyrgoi 3
Στη συνάντηση με τον κ. Παππά και τον κ. Ράλλη συμμετείχε και ο Ειδικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου κ. Αγόρης. Κατά τη διάρκεια της, έγινε παρουσίαση του έργου του Επιμελητηρίου, με έμφαση στις τεχνολογικές υποδομές του φορέα και στις υπηρεσίες τεχνολογιών αιχμής που προσφέρει στις επιχειρήσεις-μέλη του. Ο κ. Παππάς και οι συνεργάτες του αναφέρθηκαν σε έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν από το υπουργείο το προσεχές χρονικό διάστημα (όπως το έργο για τις Ψηφιακές Υπογραφές για Α.Ε. που εγκαινιάζεται την επόμενη εβδομάδα) και προχώρησαν στην εκτίμηση ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει τα μέσα και την τεχνογνωσία για να τα αξιοποιήσει προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Ο κ. Ρούσσος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παππά για τη συνάντηση δεδομένου του χρονικού περιορισμού, ενώ ο υπουργός πρότεινε να πραγματοποιηθεί άμεσα επόμενη συνάντηση μεταξύ στελεχών του υπουργείου και του Επιμελητηρίου για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους τομείς της μεταξύ τους συνεργασίας.

ypoyrgoi 4

Τέλος, στη συνάντηση με τον κ. Κορκολή και τον κ. Λαμπριανίδη, έγινε σύντομη παρουσίαση του Επιμελητηρίου, με έμφαση στα χρηματοδοτούμενα έργα που έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια, αλλά και στον αγροδιατροφικό τομέα και το δίκτυο Aegean Cuisine. Ο κ. Ρούσσος ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα για την, από μέρους του, αναγνώριση της στρατηγικής σημασίας του έργου «Δημιουργία Cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας», για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του, ενώ συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να παραμείνουν σε επικοινωνία για τα επόμενα στάδια υλοποίησης του έργου.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*