Κώστας Μπιζάς: «Αλλοίωση της εικόνας των νησιών από τα, φαραωνικού τύπου, αιολικά πάρκα»

 
 
 

mpizas perifereiako synedrio syros 1

Να ληφθούν υπόψη και να γίνουν σεβαστές οι ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών της Πάρου, της Νάξου, της Τήνου και της Άνδρου, ώστε να μην προχωρήσει η εγκατάσταση των τεράστιων βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα νησιά αυτά κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και έπαρχος Π.Ε. Πάρου Κώστας Μπιζάς.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του στην Ειδική συνεδρία για την Ενέργεια και το Περιβάλλον που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο στις 6 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στις Κυκλάδες, ο κ. Μπιζάς έκανε μια αναδρομή στο χρονικό των ενεργειών των τοπικών φορέων και συλλόγων των τεσσάρων νησιών, προκειμένου να αποτραπεί η τοποθέτηση 95 ανεμογεννητριών, ενώ επανέλαβε τη βούληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για συνέχιση της νομικής, ηθικής και ουσιαστικής στήριξης της Περιφέρειας στην κατεύθυνση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει την εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων σε Πάρο, Νάξο, Τήνο και Άνδρο.
Μάλιστα, υπενθύμισε τη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη λήξη του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου στη Ρόδο ότι δεν θα επιτραπεί την εγκατάσταση φαραωνικού τύπου ανεμογεννητριών στα νησιά.

mpizas perifereiako synedrio syros 2
«Προφανώς, όμως, η απόφαση που έχει εγκριθεί από το 2013, αφορά Α/Γ φαραωνικού τύπου (έχουν ύψος βάσης και ακτίνας έλικα που φτάνει το 100 μέτρα), οπότε για να είναι συνεπής η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει την υλοποίηση της σχετικής απόφασης» επισήμανε ο κ. Μπιζάς, ο οποίος δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στα αρνητικά και ειρωνικά σχόλια, κυρίως αθηναϊκών ΜΜΕ, προς τους νησιώτες.
«Ο τουρισμός στηρίζει τα νησιά μας και δημιουργεί θέσεις εργασίας στους νησιώτες. Η παρέμβαση στο περιβάλλον θα δημιουργήσει τραγικές συνέπειες σε όλους τους κλάδους , θα αλλοιώσει την εικόνα των νησιών μας που αποτελούν μοναδικά “διαμάντια” και θα οδηγήσει τους νέους στην μετανάστευση” δήλωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, προτείνοντας την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στη θάλασσα, αλλά και την εξέταση της γεωθερμίας και των φωτοβολταϊκών συστημάτων ως πηγών ενέργειας.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*