Λελογισμένη χρήση στην κατανάλωση πόσιμου νερού συνιστά η ΔΕΥΑΜ

 
 
 

nero vrisis

Έκκληση προς τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες της Μυκόνου σχετικά με τη λελογισμένη χρήση του νερού από το δίκτυο ύδρευσης απευθύνουν ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Μυκόνου (ΔΕΥΑΜ) Μιχάλης Ζουγανέλης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, τονίζεται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή πανικού, καθώς η δημοτική αρχή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα (στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου και σε απόλυτη συνεργασία με τη ΔΕΥΑΜ) για την ομαλή υδροδότηση του νησιού εν μέσω θερινής περιόδου. Ωστόσο, παρά τη συνεχή λειτουργία των 5 μονάδων αφαλάτωσης και λόγω των περιορισμένων βροχοπτώσεων και των υψηλών θερμοκρασιών (εξάτμιση), ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η ζήτηση σε νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜ αυξάνεται κατακόρυφα.
Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται οι επιχειρηματίες της Μυκόνου όπως προσέλθουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΜ προκειμένου να παραλάβουν σχετικό σήμα για λελογισμένη χρήση νερού, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πελατών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΔΕΥΑΜ, διαπιστώθηκε ότι η χρονιά που πέρασε, ήταν η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας σε επίπεδο βροχοπτώσεων (άρα και συλλογής νερού).

Προτεινόμενα μέτρα εξοικονόμησης νερού:
*Άμεσος έλεγχος των υδραυλικών εγκαταστάσεων σε συνήθεις διαρροές στα καζανάκια, στα φλοτέρ ντεποζίτων, βρυσών που στάζουν και βλάβες σωληνώσεων.
*Καθαρισμός αυλών και μπαλκονιών με σκούπισμα και σφουγγάρισμα χωρίς την χρήση λάστιχου.
*Αποφυγή σπατάλης νερού για κατάβρεγμα δρόμων, πεζοδρομίων, αυλών κλπ. προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιο δροσερής ατμόσφαιρας.
*Πότισμα φυτών και λουλουδιών νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα μετά τη δύση του ήλιου, τότε δηλ. που η εξάτμιση είναι μικρότερη και τα φυτά κρατούν περισσότερη υγρασία και αποφυγή των ωρών αιχμής κατανάλωσης ρεύματος (11:00 – 13:00 & 20:00 – 22:00)
*Πλύσιμο του αυτοκινήτου με χρήση κουβά και σφουγγαριού, αντί λάστιχου.
*Δεν ανοίγουμε τις βρύσες του νιπτήρα και του νεροχύτη μέχρι το τέρμα εφόσον μπορούμε να εξυπηρετηθούμε με μικρότερη παροχή.
*Κλείσιμο της βρύσης κατά το σαπούνισμα των πιάτων, το βούρτσισμα των δοντιών και κατά το ξύρισμα.
*Χρησιμοποίηση των πλυντηρίων ρούχων και πιάτων μόνο όταν γεμίσουν, κατά προτίμηση στο οικονομικό πρόγραμμα.
*Πλύσιμο σώματος κάνοντας ντους αντί για γέμισμα της μπανιέρας.
*Αποτρέπουμε τα παιδιά από το παίζουν με τις βρύσες ανοιχτές.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*