Στα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εσωτερικών και Ναυτιλίας ο δήμαρχος Θήρας

 
 
 

dimarxeio thiras

Η υποστελέχωση των δημοτικών και λοιπόν δημόσιων υπηρεσιών του νησιού, η στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων και το καταφύγιο στη Βλυχάδα ήταν τα θέματα που έθεσε ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με στελέχη της κυβέρνησης στην Αθήνα.

Χθες, ο κ. Ζώρζος συναντήθηκε με τον Γ.Γ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρη Θεοδωράκη, στον οποίο έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου Θήρας, η οποία επηρεάζει το έργο και του υφιστάμενου προσωπικού, δυσκολεύοντας το να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως επισήμανε ο δήμαρχος, η πρόσληψη τριών ατόμων επιστημονικού προσωπικού (που έχει εγκριθεί από τον Μάιο του 2017), βρίσκεται στο ΑΣΕΠ επί μήνες χωρίς να έχουν εγκριθεί οι θέσεις. Επίσης, επιτακτική κρίνεται και η έγκριση περισσότερων θέσεων επιστημονικού προσωπικού και ειδικότερα μηχανικών για τη στελέχωση της ΥΔΟΜ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Θήρας.
Στη συνέχεια, ο κ. Ζώρζος συναντήθηκε με συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών, στον οποίο εκτός από τα παραπάνω, ανέφερε την επιβεβλημένη ανάγκη παραχώρησης ακινήτων από την ΕΤΑΔ για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε πρωτοβουλία για την παραχώρηση των αγροτικών αποθηκών στην περιοχή Καμαρίου Δ.Κ. Επισκοπής Γωνιάς Θήρας (στάβλοι), ενώ – σύμφωνα με τη σχετική πληροφόρηση – η ΕΤΑΔ αναμένεται να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.
Ο κύκλος επαφών του δημάρχου Θήρας έκλεισε σήμερα το πρωί με τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό για την επίσπευση της έγκρισης της μελέτης για την «Κρηπίδωση νοτίου μώλου καταφυγίου ψαράδων στη Βλυχάδα», προϋπολογισμού 315.000 ευρώ. Η μελέτη έχει κατατεθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τις 24/11/2017, ενώ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει ήδη δεσμεύσει το αντίστοιχο κονδύλι για την υλοποίησή του.

(φωτό: aftodioikisi.gr)

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*