Στην τελετή αγιασμού του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου στην Άνδρο ο Δωρόθεος Β’

admin
18/05/2015 08:30
 
 
 

Την τελετή αγιασμού των εγκαινίων του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου Άνδρου τέλεσε ο μητροπολίτης Σύρου-Άνδρου Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο Γαυρίου, Αρχιμ. Καλλίνικο Τσούση και ιερείς της περιοχής.

Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης, ο επί τιμής δήμαρχος κ. Γληνός, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι τοπικών φορέων, ο δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Καφτηράνης, εκπαιδευτικοί, μέλη της Σχολικής Επιτροπής, γονείς και μαθητές.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’, αφού αναφέρθηκε στο χαρακτηρισμό του Μενάνδρου, ότι «η μόρφωση είναι στήριγμα της ζωής» και στη ρήση του ιερού Χρυσοστόμου, συνεχάρη όσους είχαν την πρωτοβουλία ανέγερσης του σχολείου, καθώς και όσους συνέβαλαν στην ταχύτατη ολοκλήρωσή της, παράλληλα δε, ευχήθηκε το νέο σχολείο να γίνει «εκπαιδευτήριο των παιδικών ψυχών στη γνώση και την αρετή». 

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Σχολείου Γαυρίου Άνδρου θεμελιώθηκε το 2013 και ολοκληρώθηκε μέσα σε ενάμιση χρόνο, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των πρώην και νυν δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

 

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*