Την αεροπορική επίθεση στο ελληνικό πλοίο στη Λιβύη καταδίκασε ο Νίκος Συρμαλένιος – Συλλυπητήρια για τον θάνατο του 29χρονου Ανδριώτη ναυτικού

admin
07/01/2015 14:38
 
 
 

Την απόκλητη αεροπορική επίθεση εκ μέρους των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων εναντίον 

ελληνικού πλοίου της ποντοπόρου ναυτιλίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 29χρονου Ανδριώτη εκπαιδευόμενου ναυτικού καταδίκασε ο Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, δεν παρέλειψε να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του άτυχου νέου και συμπατριώτη Κυκλαδίτη.

Σημειώνεται ότι το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση μόλις δύο μιλίων από τον λιμένα της Ντέρνα, στην ανατολική Λιβύη, ήταν ναυλωμένο από τη λιβυκή κρατική εταιρεία “National Oil Corporation” (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

«Καλούμε το υπουργείο Εξωτερικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές αρχές, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες που προκάλεσαν την επίθεση εναντίον του ελληνικού πλοίου και να αποδοθούν ευθύνες για τον άδικο χαμό του Έλληνα ναυτικού» καταλήγει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Συρμαλένιος.

 

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*