Επιτήδειοι εξαπατούν επιχειρηματίες για να αποσπάσουν χρήματα – Τελευταίο «κρούσμα» στη Σαντορίνη

admin
21/05/2015 12:04
  •  
  •  
  •  

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί συστήνει στους επιχειρηματίες – μέλη του το Επιμελητήριο Κυκλάδων, καθώς το τελευταίο διάστημα διάφοροι επιτήδειοι επισκέπτονται κατ ιδίαν ή επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι ή συνεργάτες Υπουργείων ή/και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με σκοπό την είσπραξη χρημάτων.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, το οποίο έχει δεχτεί πλήθος καταγγελιών, οι εμφανιζόμενοι λειτουργούν κατά τρόπο εντελώς εισπρακτικό και αντιεπαγγελματικό εκμεταλλευόμενοι τον αιφνιδιασμό του επιχειρηματία. Η συνήθης προσέγγιση εκφοβισμού και παραπλάνησης έχει ως εξής: «το επόμενο διάστημα θα γίνουν έλεγχοι που θα οδηγήσουν στην επιβολή υψηλών προστίμων, με την καταβολή ορισμένου χρηματικού ποσού εκδίδεται βεβαίωση που σας κατοχυρώνει ώστε να τα αποφύγετε».

Άλλοτε διεκδικούν ποσά, έναντι υπηρεσιών εκπαίδευσης στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Ε.Φ.Ε.Τ. για την «αποφυγή άμεσων προστίμων». Πολλές φορές τα εν λόγω προγράμματα δεν υλοποιούνται ή είναι αμφιβόλου εγκυρότητας χωρίς να καλύπτουν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στα νησιά των Κυκλάδων από το 2004 έως σήμερα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις με εγκεκριμένους εισηγητές από το μητρώο του Ε.Φ.Ε.Τ.

Τις τελευταίες ημέρες, νέο κρούσμα παραπλάνησης εντοπίσθηκε στη Σαντορίνη, όπου επιτήδειοι παραπληροφορούν ως προς τις υποχρεώσεις που έχει ο εργοδότης ως Τεχνικός Ασφαλείας, επιχειρώντας να εισπράξουν ποσά των 350 ευρώ είτε για υποχρεώσεις που δεν ισχύουν (θεωρημένο βιβλίο Τεχνικού Ασφαλείας), είτε για σύνταξη μελέτης επαγγελματικού κινδύνου η οποία μπορεί υπό προϋποθέσεις να συνταχθεί από τον ίδιο τον εργοδότη (κατά την εν λόγω εκπαίδευση έχει δοθεί DVD με πρότυπη μελέτη).

Με αφορμή, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει:  

*ότι δρα ως αρωγός στην εκπαίδευση και τη συνεχή βελτίωση των επιχειρήσεων επιλέγοντας τους πιο έμπειρους εισηγητές

*ότι ο ΕΦΕΤ δεν διαθέτει γραφείο στις Κυκλάδες και τα στελέχη του δεν προσεγγίζουν τις επιχειρήσεις για να τους ενημερώσουν για την παρακολούθηση των σεμιναρίων

* ότι οι συνάδελφοι επιχειρηματίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασταυρώνουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες πληροφορίες σχετικά με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρέχει έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση στα κεντρικά γραφεία στη Σύρο (22810 82346), καθώς και στα γραφεία σε: Άνδρο 22820 51490 │ Θήρα 22860 25788 │ Μήλο 22870 23970 │ Μύκονο 22890 23957 │ Νάξο 22850 22767 │Πάρο 22840 23031 │ Τήνο 22830 22404www.e-kyklades.gr.

(φωτό: el.wikipedia.org)

(Visited 27 times, 1 visits today)