Οι καμπάνες σήμαναν και φέτος στη Μακρόνησο

admin
25/05/2015 13:12
 
 
 

Στην ιστορική Μακρόνησο κατέπλευσε με σκάφος από το Λαύριο ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρὸθεος Β’ προκειμένου να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον εκ βάθρων ανακαινισθέντα (με τη χορηγία του Μεγάλου Ευεργέτη, Πλοιοκτήτη Αθανάσιου Μαρτίνου) Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν 300 προσκυνητές από το Λαύριο, την Κέα και άλλες περιοχές της Ελλάδος, με τον κ. Δωρόθεο Β’ να επικεντρώνει την ομιλία του στην γιορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και την πολιτεία του Αγίου Γεωργίου, καθώς και στις ιστορικές μνήμες που συνδέονται με τη Μακρόνησο. Κάλεσε μάλιστα, τους παρισταμένους να προσευχηθούν για όσους έζησαν και πέθαναν στο μαρτυρικό νησί «είτε ήταν Ορθόδοξοι, είτε μη, είτε Έλληνες, είτε μη» και ευχαρίστησε τον παριστάμενο κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη διαρκή και δαψιλή προσφορά του προς την Εκκλησία και την κοινωνία.

 

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν, επίσης, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών  κ. Κουμουτσάκος, οι δήμαρχοι Λαυρεωτικής, Κέας και Κύθνου, περιφερειακοί και δημοτικοί Σύμβουλοι, η πολιτευτής Κυκλάδων κα Μονογυιού και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατέας «Ηγέχορος» με επικεφαλής τον π. Σταμάτιο, οι νέες και οι νέοι του οποίου, μετά το τέλος της Ακολουθίας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παράθεση δοχής από τον κ. Μαρτίνο προς όλους τους παριστάμενους.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

 

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*