Έκτακτη σύσκεψη στην Τήνο για τα προβλήματα από την κακοκαιρία – Μάχη με τον χρόνο και τα διαθέσιμα μέσα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

admin
07/01/2015 20:56
 
 
 

Ο συντονισμός των ενεργειών αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει από

 τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Τήνο τα τελευταία εικοσιτετράωρα ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο της Τήνου, παρουσία του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, του δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού και του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Από την ημέρα των Θεοφανείων, η Τήνος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, καθώς το πυκνό χιόνι, ύψους δύο μέτρων, που έχει καλύψει το οδικό δίκτυο της Άνδρου καθιστά αδύνατη – μέχρι στιγμής – την πρόσβαση των μηχανημάτων και των συνεργείων της ΔΕΗ στον υποσταθμό από τον οποίο τροφοδοτείται με ρεύμα το νησί της Τήνου.

Αρκετά χωριά της Τήνου παραμένουν αποκλεισμένα από το χιόνι, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται προσπάθειες από τα ερπυστριοφόρα που έχουν φθάσει από την Αθήνα για να ανοίξουν οι δρόμοι.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων και την άμεση απoκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί της Τήνου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Τήνου, με άκρως συντονισμένες κινήσεις, πραγματοποιούν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δίνουν μάχη με τον χρόνο και τα μέσα που διαθέτουν για να επανέλθει το νησί στους φυσιολογικούς ρυθμούς του».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονατρίτης τόνισε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη, καταβάλλεται όμως κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σταδιακή επίλυση των προβλημάτων» .

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*