Νίκος Μανιός για την Ακτοπλοΐα: «Αν ενταχθούν όλα στην λογική του κέρδους θα έχουμε αποτύχει»

admin
28/05/2015 09:11
 
 
 

Για την ύπαρξη «συστήματος πελατειακών σχέσεων» στον τομέα της ακτοπλοΐας έκανε λόγο ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο.  

Όπως υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανιός, οι ελληνικές κυβερνήσεις χρηματοδοτούσαν τις εταιρείες που εξυπηρετούσαν τις γραμμές εθνικού συμφέροντος όπου η αγορά δεν κέρδιζε, ωστόσο οι εταιρείες, όποτε ήθελαν, άφηναν τις υποχρεώσεις τους στη μέση.

Επίσης, τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη για φέτος να κινηθεί βάσει των συμβάσεων της περασμένης κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι με τα ποσά επιχορηγήσεων σε βάθος πενταετίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εταιρείες με καινούργια, μικρότερα καράβια, που – εκτός από το κέρδος – θα ανταποκρίνονταν και στον κοινωνικό τους ρόλο για τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κυκλάδων, οι εταιρείες προσφέρουν ακριβές, σπασμωδικές και αποσπασματικές συγκοινωνίες λόγω του υπέρογκου τραπεζικού δανεισμού τους που είναι μεγαλύτερος από το κόστος των καραβιών τους, περιγράφοντας την ακτοπλοΐα «σαν ένα νευρικό και κυκλοφορικό σύστημα ενός ανθρώπου που δεν επικοινωνεί με όλα τα μέρη του σώματος».

Τέλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται έναν εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό συλλογικών διαδικασιών, προκειμένου να αποφευχθεί «μία μεγαλύτερη αναρχία στο χώρο των ενδονησιωτικών θαλάσσιων συγκοινωνιών» από αυτή που επικρατεί σήμερα.  

«Πρέπει το δόγμα “σεβασμός στην αγορά” να συνοδεύεται και από τον σεβασμό της αγοράς στην κοινωνία. Σεβασμός λοιπόν στην ναυσιπλοΐα, αλλά και η ναυσιπλοΐα σεβασμό στο λειτούργημα που κάνει. Αν ενταχθούν όλα στην λογική του κέρδους θα έχουμε αποτύχει» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Μανιός.

 

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*