Εορτασμός των Θεοφανείων στη Μύκονο

admin
08/01/2015 11:08
 
 
 

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέσθηκαν τα Θεοφάνεια στη Μύκονο,

 παρά το τσουχτερό κρύο και την κακοκαιρία. Μετά τη Θεία Λειτουργία και Ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη του νησιού και τον Αγιασμό στα Τρία Πηγάδια, οι ιερείς και κόσμος συνέχισαν την πομπή ως τον Άγιο Νικόλαο της Καδένας, όπου κάποιοι θαρραλέοι νεαροί, αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.

Τις ευχές του για υγεία και φώτιση έδωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς σε όλους τους κολυμβητές. Ιδιαίτερα στον Κώστα Γιαννάκη, ο οποίος και έπιασε το Σταυρό, ο κ. Κουκάς ευχήθηκε κάθε καλό και δύναμη στη ζωή του.

Αμέσως μετά ακολούθησε Αγιασμός στο δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, παρουσία αντιδημάρχων, του προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του προέδρου και μελών της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων, των Διοικητών της 6ης ΜΣΕΠ και του Αστυνομικού Τμήματος, του Λιμενάρχη, των εκπροσώπων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, Συλλόγων και πλήθους πολιτών της Μυκόνου, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Ο δήμαρχος, μετά το καλωσόρισμά του, έκανε έναν σύντομο απολογισμό των όσων, μαζί με τους συνεργάτες του έπραξαν στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων τους έως σήμερα, με συνέπεια στο πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι «για όλους εμάς αλλά και για εμένα προσωπικά, πρωτεύον θέμα τους τέσσερις μήνες που διοικούμε, ήταν η τακτοποίηση στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, το νοικοκύρεμα δηλαδή του σπιτιού μας. Οι προσπάθειες μας αυτές είναι οι αρχή και το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει τέλος στο έργο μας, αφού καινούριες προκλήσεις και αλλαγές προκύπτουν καθημερινά, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουμε και να αξιολογούμε.»

Ανέφερε τις σημαντικότερες ενέργειες και αλλαγές που ήδη συμβαίνουν στο νησί και άλλες που δρομολογούνται για την άμεση αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων, όπως η περιβαλλοντική διαχείριση, οι αφαλατώσεις, τα σχολεία, η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και η ανάπτυξη του τουρισμού και μίλησε για τις μελέτες που έχουν ξεκινήσει για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και εντοπισμό των ενδεδειγμένων λύσεων σε κρίσιμους τομείς του νησιού όπως η οδοποιία, ο ηλεκτροφωτισμός, τα παρκινγκ και το σχέδιο πόλης.

Σημείωσε ότι όλοι εργάζονται σκληρά τόσο στις Υπηρεσίες, όσο και στα 4 νομικά πρόσωπα του Δήμου, αλλά και ότι «το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η ΔΕΥΑΜ, ο Πολιτιστικός Αθλητικός και Κοινωνικός Οργανισμός Γ. Αξιώτης και η ΚΔΕΠΠΑΜ μέσα από τις νέες διοικήσεις τους έχουν ήδη να επιδείξουν σημαντικές δράσεις, παράλληλα με την προσπάθεια διοικητικής αναδιοργάνωσης της λειτουργίας τους».

Κλείνοντας ο δήμαρχος ανέφερε: «αφού για άλλη μια φορά ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα συνεργασία τους υπαλλήλους του Δήμου, αλλά και τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, τις διοικήσεις των νομικών προσώπων θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους  τους συμπολίτες για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους. Στην μεγάλη αυτή προσπάθεια για το νησί, για εμάς, για τα παιδιά μας “Δεν περισσεύει κανένας”. Σας θέλουμε δίπλα μας και να είστε σίγουροι ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος για το νησί μας σε όλους τους τομείς, καθώς αυτός ο τόπος και το αξίζει και το μπορεί να έχει ένα καλύτερο μέλλον.»

 

Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου έψαλε τα κάλαντα και ο δήμαρχος μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους αντάλλαξαν ευχές με τους εκπροσώπους των Αρχών, της Εκκλησίας και το κοινό.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*