Με ευλογίες και χιονοθύελλα ο αγιασμός των υδάτων στην Ερμούπολη της Σύρου

admin
08/01/2015 14:28
 
 
 

 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, 

ιερούργησε επί τη μεγίστη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανίων, ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β’ και τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, μετά το πέρας του οποίου, με τη φράση «είμαστε γλυκείς, αλλά δεν είμαστε και από ζάχαρη», κάλεσε τις παριστάμενες Αρχές και τον πιστό λαό να αψηφήσουν τη βροχή και το χιόνι και να συμπορευτούν μαζί του προς το λιμάνι της Ερμούπολης, για τον καθιερωμένο αγιασμό των Υδάτων.

Αμέσως μετά, όλοι μαζί ακολούθησαν τη λιτανεία του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος εφέρετο από σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, πλαισιουμένη από μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, προπορευομένου του ιερού Κλήρου και συλλιτανευόντων του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, εκπροσώπων του Στρατού και της Αστυνομίας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, Δικαστικών Λειτουργών, Υποψηφίων Βουλευτών, Εκπαιδευτικών, των επί τιμή Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημ. Μπάιλα και Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Ιω. Δεκαβάλλα και πολλών πιστών.

Στην Πλατεία Κανάρη, μετά από σύντομη Ακολουθία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β” έρριψε τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα, τον οποίο έσπευσαν να ανασύρουν θαρραλέοι κολυμβητές, υπό τους συριγμούς των ελλιμενισμένων επιβατικών πλοίων και σκαφών του Λιμενικού Σώματος, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και των αλιέων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, ενώ παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Στη συνέχεια, ο Τίμιος Σταυρός μετεφέρθη σε Αίθουσα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, όπου εγένετο η Απόλυση και ο Διοικητής της Σχολής  παρέθεσε μικρό κέρασμα.

Το μεσημέρι, ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στην παραλία της Αζολίμνου, όπου για πρώτη φορά, και παρά την επικρατούσα χιονοθύελλα, ετέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων και ακολούθως ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα των Χειμερινών Κολυμβητών και προσέφερε εικόνα της Παναγίας στην κυρία, που της «έπεσε το φλουρί».

 

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*