Οδοιπορικό Υγείας στη Μήλο

admin
01/06/2015 6:31
  •  
  •  
  •  

Περισσότερα από 100 παιδιά της Μήλου, τα οποία πρόκειται να λάβουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες, εξέτασαν οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) βρέθηκαν στο νησί μετά από πρόσκληση του δημάρχου Μήλου και μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Γεράσιμου Δαμουλάκη, προκειμένου να κάνουν παιδιατρικό και καρδιολογικό έλεγχο στα παιδιά του νησιού.

Η αποστολή στη Μήλο εντάσσεται στο πλαίσιο των οδοιπορικών υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που αποσκοπούν στη στήριξη και την υγειονομική κάλυψη των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών της χώρας και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κ. Πατούλης δήλωσε τα εξής: «Θα φτάσουμε μέχρι το τελευταίο άκρο της Ελλάδας για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ελπίδα στους κατοίκους των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας που η πολιτεία έχει εγκαταλείψει, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και προσπάθειες του Ι.Σ.Α. Θα δώσουμε μάχη για να εξασφαλιστεί η υγειονομική θωράκιση αυτών των περιοχών και να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Εφόσον το κράτος δεν μπορεί, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος μαζί με την επιστημονική κοινότητα, σε επίπεδο εθελοντισμού, θα βοηθά τις περιοχές αυτές».

(φωτό: kede.gr)

(Visited 14 times, 1 visits today)