Διαμαρτυρία Λεονταρίτη για την ακτοπλοϊκή απομόνωση των νησιών: «Δεν είμαστε πολίτες ενός κατώτερου Θεού»

admin
11/06/2015 13:40
 
 
 

Επιστολή διαμαρτυρίας για «την απαράδεκτη και τριτοκοσμική κατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και την ανύπαρκτη ενδοεπικοινωνία μεταξύ των νησιών και κυρίως με την Σύρο, την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» έστειλε σήμερα στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Λεονταρίτης κάλεσε τον υπουργό «να αναλάβει τις ευθύνες του», τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση, η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού θα καταδικαστεί σε συγκοινωνιακή απομόνωση και οικονομικό μαρασμό. Δήλωσε δε ξεκάθαρα πως η Περιφερειακή Αρχή είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο και με κάθε πρόσφορη νομική διαδικασία τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της περιφέρειάς της.

«Οι επί χάρτου σχεδιασμοί και οι ανεφάρμοστες προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης, έχουν καταδικάσει σε απομόνωση όσους επιμένουν “να φυλάττουν Θερμοπύλες” και να εξασφαλίζουν την ελληνικότητα του Αιγαίου» σημείωσε ο κ. Λεονταρίτης στην επιστολή του και πρόσθεσε: «Σε εποχές όπως η σημερινή, όπου οι συνθήκες της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης “έχουν ρίξει άγκυρα στις ζωές μας”, είναι τουλάχιστον λυπηρό η Πολιτεία να αδυνατεί να εφαρμόσει τα συνταγματικά δικαιώματα των νησιωτών για ίσες ευκαιρίες, ισονομία και ισοπολιτεία και να τους αντιμετωπίζει ως πολίτες “ενός κατώτερου Θεού”».

Σύμφωνα με τον κ. Λεονταρίτη, απαιτούνται άμεσες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί οριστική και βιώσιμη λύση που θα βγάλει τα νησιά από το καθεστώς της απομόνωσης, επισημαίνοντας ότι «οι Κυκλάδες δεν μπορούν να εκλιπαρούν εσαεί την ελεημοσύνη του κεντρικού κράτους για τα αυτονόητα».

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης προειδοποίησε ότι «οι νησιώτες θα αγωνισθούν για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, την ασφάλεια και την υγεία τους, την επιχειρηματική τους ανάπτυξη, τη διατήρηση του πληθυσμού στα νησιά μας» ακόμη και με «δυναμικές κινητοποιήσεις για την κατάκτηση του αυτονόητου δικαιώματός της μετακίνησης».

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*