Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Απάνω Μεριά της Σύρου

admin
09/01/2015 14:14
 
 
 

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας 

από την επέλαση του χιονιά τις τελευταίες ημέρες με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.

Με «όπλα» τα διαθέσιμα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης αλλά και ιδιωτικά που μισθώθηκαν για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου αποκαταστάθηκε η προσβασιμότητα στις περισσότερες περιοχές της Σύρου ( Άδειατα, Αληθινή, Χρούσσα, Επισκοπείο κ.λπ.) ενώ συνεργεία της ΔΕΗ κατάφεραν να αποκαταστήσουν σταδιακά την ηλεκτροδότηση στις περιοχές αυτές.

Δυστυχώς το χιόνι ύψους 1,5 μέτρων στην Απάνω Μεριά αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος, μετατρέποντας το οδικό δίκτυο της περιοχής σε παγοδρόμιο με αποτέλεσμα οι προσπάθειες των συνεργείων να μην έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και τα μηχανήματα  διάνοιξης να προχωρούν με αργούς ρυθμούς λόγω της ολισθηρότητας  και του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος.

Μέχρι χθες ήταν αδύνατη η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη συγκεκριμένη περιοχή αφού τα συνεργεία της Δ.Ε.Η αδυνατούσαν να προσεγγίσουν τα σημεία όπου είχαν προκληθεί οι βλάβες, ενώ το έργο και τις προσπάθειες των συνεργείων δυσχέραιναν, λόγω της στενότητας του οδικού δικτύου και τα αποκλεισμένα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Επισημαίνεται ότι οι προσπάθειες των συνεργείων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 

(ΦΩΤΟ: Ισίδωρος Ξανθάκης)

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*