Ανακοίνωση του Νίκου Συρμαλένιου «για τις δραματικές επιπτώσεις από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην Τήνο και Άνδρο»

admin
09/01/2015 21:20
 
 
 

Μετά από τέσσερις μέρες χωρίς ρεύμα, επιτέλους έστω και σταδιακά άρχισε

 να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση της Τήνου, που μαζί με την Άνδρο και τη Σύρο, υπέστησαν το μεγαλύτερο κύμα χιονοπτώσεων και κακοκαιρίας. Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ορεινά χωριά, τόσο στην Τήνο, όσο και στην Άνδρο, που ακόμα παραμένουν αβοήθητα και χωρίς ρεύμα.

Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για τόσες μέρες δεν έχει προηγούμενο, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες. Τα νησιά μας, στο όνομα της δημοσιονομικής σταθερότητας και της άμεσης εξυπηρέτησης των δανειστών, πληρώνουν για άλλη μια φορά τις δραματικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών με βαρύ τίμημα. Οι δραματικές μειώσεις του προσωπικού στη ΔΕΗ και στη ΔΕΔΔΗΕ, δεν είναι καθόλου άμοιρες της εγκατάλειψης και της ανεπάρκειας συντήρησης των δικτύων, που δεν είναι η πρώτη φορά που υφίστανται τις καταστροφικές για τη ζωή των πολιτών βλάβες.

Αλήθεια ποιος θα αποζημιώσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που έμειναν χωρίς φώς, χωρίς θέρμανση, χωρίς ψυγεία, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς υποστήριξη ιατρικών μηχανημάτων, χωρίς την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών της καθημερινότητας; Ποιος θα αποζημιώσει τους επαγγελματίες που έπαθαν ανυπολόγιστες ζημιές σε μηχανήματα αλλά και σε ευπαθή προϊόντα;

Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή και ούτε το αρματαγωγό του Π.Ν. που έφτασε αργά χθες, ούτε φυσικά οι ηρωικές προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού της ΔΕΗ, της ΔΕΔΔΗΕ και της Πολιτικής Προστασίας, μπορούν να τις μειώσουν.

Από την πλευρά μας, επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή να ενημερωθούμε για την έκταση και την εξέλιξη των βλαβών, γι’ αυτό και επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο προϊστάμενο της Περιφέρειας Αττικής και Νήσων κ. Πατερώνη, ο οποίος πράγματι μας ενημέρωσε τόσο για την έκταση των βλαβών, όσο και για τις προσπάθειες αποκατάστασης τους. Επίσης επικοινωνήσαμε με το Δήμαρχο Τήνου, που μας επιβεβαίωσε τα δεδομένα της κατάστασης.

Από όλα αυτά όμως που ακούσαμε, διερωτόμαστε, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα η υποδομή της διασύνδεσης μέσω του υποθαλάσσιου καλωδίου μεταξύ Σύρου και Τήνου, που ούτως ή άλλως έχει ποντιστεί, έτσι ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπως τώρα, να διασφαλίζεται πολύ πιο έγκαιρα η εναλλακτική ηλεκτροδότηση της Τήνου;

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*