Δημοπρατήθηκε το έργο της ανάπλασης στην πλατεία των Πευκακίων στην Ερμούπολη της Σύρου

admin
11/01/2015 12:42
 
 
 

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Πευκακίων»

προϋπολογισμού 370.000,00 ευρώ με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΣΑΑ (Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης). Ως καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού έχει οριστεί η 27η Ιανουαρίου 2015.

Στο έργο περιλαμβάνονται:

α) Η ανακατασκευή του ανατολικού τμήματος της πλατείας, που σήμερα λειτουργεί ως “παιδική χαρά”, με την δημιουργία ενός μεγάλου και ασφαλούς πάρκου αναψυχής, το οποίο περιλαμβάνει  παιδική χαρά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, φωτισμό, όργανα παιδικής χαράς, εξοπλισμό αναψυχής κλπ.

β) Η διαμόρφωση του δυτικού πευκόφυτου τμήματος της πλατείας, με την αντικατάσταση των παλαιών πλακόστρωτων διαδρόμων και την τοποθέτηση φωτισμού.

γ) Η ανάπλαση των πεζοδρομίων, περιμετρικά σε όλη την πλατεία.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής, για την Ερμούπολη και συγκεκριμένα για την περιοχή των Πευκακίων, που σκοπό έχει την ανάδειξη και την αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.