Επιμελητήριο Κυκλάδων και ΕΕΔΕ: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος προγραμμάτων σύγχρονης εκπαίδευσης

epimelitirio logo
Newsroom
03/12/2019 23:12
 
 
 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της σειράς προγραμμάτων σύγχρονης εκπαίδευσης για τις επιχειρήσεις του νομού Κυκλάδων με τα τρία τελευταία σεμινάρια για το 2019 που πραγματοποιήθηκαν σε Σαντορίνη, Πάρο και Σύρο και τα οποία παρακολούθησαν επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους της Σύρου, της Πάρου, της Αντιπάρου, της Αμοργού, της Σαντορίνης και της Ίου.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η ενημέρωση των εκπαιδευόμενων σχετικά με τις νέες τάσεις και τα σύγχρονα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για την καλύτερη οργάνωση, διαχείριση και προβολή των επιχειρήσεών τους.

Σαντορίνη: Digital Marketing

Στη Σαντορίνη, στο σεμινάριο με θέμα το Digital Marketing ο κ. Γιάννης Αγγελάκης μίλησε για ένα δυναμικό πλαίσιο που συνεχώς μεταβάλλει την αγορά και παρουσίασε – μεταξύ άλλων – τις νέες τάσεις και νέες μορφές εξειδικευμένου τουρισμού, καθώς και το πώς μπορεί μια επιχείρηση να εκμεταλλευτεί τα σύγχρονα εργαλεία προς όφελός της για την προσέλκυση νέων πελατών.

Επίσης, ανέλυσε τεχνικές και καλές πρακτικές για τη δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου στα social media, που θα ενισχύσει την εικόνα των επιχειρήσεων, μύησε τους συμμετέχοντες στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών ως εργαλεία προβολής των επιχειρήσεων, καθώς και στην εστιασμένη διαφήμιση και έδωσε πρακτικές συμβουλές για την αποτελεσματική ανάδειξη του website μιας επιχείρησης μέσω των μηχανών αναζήτησης και προωθητικών ενεργειών.

Πάρος: Δημιουργία business plan

Στην Πάρο το θέμα του σεμιναρίου ήταν η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επιτυχημένου Business Plan. Στο πλαίσιο αυτό, ο εισηγητής κ. Παναγιώτης Βελισσαρίου παρουσίασε τις σύγχρονες διαδικασίες, τεχνικές και μεθοδολογίες για τη δημιουργία ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου, ανέλυσε τους παράγοντες που επηρεάζουν τον σχεδιασμό του και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν συνήθως οι νέοι επιχειρηματίες στην προσπάθειά τους να θέσουν σε εφαρμογή μια επιχειρηματική ιδέα.
Επίσης, μίλησε διεξοδικά για τη μεθοδολογία ελέγχου και αναθεώρησης, βήματα απαραίτητα για τη βιωσιμότητα ενός επιχειρησιακού σχεδίου.

Σύρος: Εξυπηρέτηση πελατών

Το τρίτο σεμινάριο του πρώτου κύκλου πραγματοποιήθηκε στη Σύρο με θέμα την Εξυπηρέτηση Πελατών και εισηγητή τον κ. Δημήτρη Σεραφειμίδη. Στόχος του η ανάδειξη των βασικών χαρακτηριστικών και της σημασίας της επιτυχημένης εξυπηρέτησης πελατών, αφού αναλύσει και αναγνωρίσει κανείς πως οι βασικές ανάγκες του πελάτη είναι ουσιαστικά και οι ανάγκες της ίδιας της επιχείρησης.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τέθηκαν ερωτήματα, όπως ποιο είναι το είδος των πελατών που στοχεύει κάθε επιχείρηση και παρουσιάστηκαν τεχνικές και μέθοδοι επικοινωνίας για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση και διαχείριση του πελάτη προς όφελος της επιχείρησης.

Ιανουάριο – Μάρτιο 2020 ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων

Τα σεμινάρια διοργανώνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στο πλαίσιο της νέας σειράς προγραμμάτων σύγχρονης εκπαίδευσης με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων επιχειρηματιών και εργαζομένων από κορυφαίους εισηγητές του χώρου, οι οποίοι διαθέτουν πλούσια ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία.

Ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων περιλαμβάνει τις ενότητες Digital Marketing, Εξυπηρέτηση Πελατών, Business Plan, Διαχείριση Παραπόνων και Τουριστικό Marketing και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και στην Αθήνα το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο ΕΔΩ

(Visited 106 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.