Πυκνή ομίχλη στη Νάξο – Καύσωνας προ των πυλών

admin
26/07/2015 12:04
 
 
 

Oμίχλη και χαμηλή νέφωση είχαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής στα νησιά των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και να προσαράξει έξω από το λιμάνι της Τήνου  Flying Cat 4.

Στη Νάξο κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί πυκνή ομίχλη σκέπασε την πόλη αλλά και χωριά του νησιού όπου πολλοί ήταν οι κάτοικοι που πίστεψαν ότι κάπου έχει πιάσει φωτιά, με την πυροσβεστική να δέχεται αρκετές κλήσεις… 

Έρχεται καύσωνας

Ωστόσο, την ανηφόρα παίρνει ο υδράργυρος από σήμερα, Κυριακή (26/07/2015), ενώ θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία και την επόμενη εβδομάδα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Σε ότι αφορά τον καιρό τις επόμενες ημέρες, η άνοδος της θερμοκρασίας θ’ αρχίσει να γίνεται αισθητή από σήμερα Κυριακή, κυρίως στις νότιες και τις ανατολικές περιοχές όπου το θερμόμετρο θα δείξει 38 βαθμούς Κελσίου.

Περαιτέρω άνοδος αναμένεται τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου και καθώς η ένταση των ανέμων θα πέσει, η ζέστη θα γίνεται ακόμα πιο αισθητή.

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή (31/7).

Για σήμερα 26 Ιουλίου, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα στις Κυκλάδες θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-4 και τοπικά μέχρι 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*